Király Éva

Dietetikus

2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Utána elsősorban prevenciós dietetikusként dolgoztam. Nagyon hiszek ebben, mint ahogyan abban is, hogy rengeteg egészségügyi probléma vezethető vissza a nem megfelelő táplálkozásra.

Két kamaszkorú gyermekem van, és azt, hogy dietetikus lettem, tulajdonképpen nekik köszönhetem: az ő legmegfelelőbb táplálásuk jelentősége keltette fel bennem a vágyat, hogy másoknak is a tudatos, egészséges táplálkozásban segíthessek.

Már kisgyerekként megismerkedhettem különböző alternatív gyógyászati módszerekkel több családtag révén is, így teljesen természetes számomra, hogy egy páciensre, ha problémái vannak, holisztikusan tekintsek.

Fontosnak tartom a szakmai fejlődést, így továbbképeztem magam hormonegyensúly-tanácsadóvá és akkreditált funkcionális táplálkozási szakértővé.

Szakmai területeim: prevenciós dietetika és alkalmazott táplálkozástudomány; hormonális egyensúlyok egyéni kérdései (inzulinrezisztencia, PCOS, pajzsmirigyműködési zavarok), várandósság étkezési vonatkozásai.