Ahogy beköszönt a hűvösebb idő, hosszú évek óta, menetrendszerűen megjelenik nálam a krónikus légcsőhurut, amivel eddig semmit az égvilágon nem tudtam kezdeni. A háziorvos is csak hümmögött mindig és a C-vitamint, citromos teát javasolta, a biztonság kedvéért azért mindig megkérdezte, írjon-e antibiotikumot, amire én mindig azt válaszoltam, hogy nem, köszönöm, valahogy túlélem anélkül is.
A következőképpen zajlik nálam a dolog:  kézzelfogható tünetem még szinte nincs is, csak érzem, hogy egy kicsit „nehezebb” a tüdőm, egy kicsit mintha „égne”. Ez így megy mondjuk 1-2 napig, és én már tudom előre, hogy EZ bizony AZ. A következő lépcsőfok a torokfájás, kb. 1 napig, aztán az, mintha elvágták volna, elmúlik, és jön a kb. 3 hétig tartó, először száraz, ugató, már-már fulladásig tartó köhögés, ami aztán szépen felszakad, és így lassan-lassan elmúlik. De mondom, az egész nagyjából 3 hét… Mivel énekelek egy zenekarban, elég bosszantó tud lenni 3 hét kimaradás a fellépésekből, de egyébként is az, mert nagyjából 2 percenként kell köhögnöm, ami nemcsak számomra, hanem a környezetem számára is iszonyú idegesítő…
Szerencsére jó helyen dolgozom, és ahogy vázoltam a problémámat szakmai vezetőnknek, Attilának, már vágta is rá, hogy egyiptomi feketeköményolaj-kapszula (Ägyptisches Schwarzkümmelöl, napi 3×2) és Elderberry Complex (napi 3×1). Ahogy észleltem az első gyanús jelet, már kezdtem is szedni a készítményeket, és úgy is, hogy nap mint nap használom és szeretem a termékeinket, még én is meglepődtem, hogy egy nap sem telt el, és teljesen visszahúzódott, elő sem jött a légcsőhurutom.
Virágh Lavínia