A kérdésre a rövid válasz: igen. Kivéve annak az egyénnek, aki teljesen kiegyensúlyozott étrendet követ, a maga által megtermelt élelmiszerekből naponta legalább 3500 kCal-t fogyaszt. Emellett megfelelő mennyiségben eszik halat, élesztőt és zöldséget, ellenben kerüli a feldolgozott élelmiszereket, nem volt krónikus betegség következtében elhunyt közvetlen felmenője, és ki tudja iktatni a stresszt az életéből. Valljuk be, az ilyen ember ritka, mint a fehér holló.

Sajnos életmódunk és a tápanyagban szegény élelmiszerek miatt nem az a kérdés, hogy szükségünk van-e tápanyagpótlásra, hanem sokkal inkább az, hogy milyen mennyiségben és minőségben vegyük magunkhoz azokat ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, vagy a már meglévő betegségünkből kigyógyuljunk.

Különösen a krónikus betegségek jelentkeznek egyre korábban és okoznak súlyos problémát, amellyel a “modern” orvoslás nem igazán tud mit kezdeni. Ugyanis a gond egyetlen pirulával nem oldható meg.

 

A megbetegedések számának riasztó tendenciája

 

Napjaink legnagyobb kihívásai a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek, de “virágkorát éli” az allergia, és a különböző ételintoleranciával küzdők száma is egyre nő. A diabéteszben, illetve a különböző, idegrendszerrel összefüggő betegségekben (pl. Alzheimer-kór) szenvedők száma is évről évre majdhogynem többszöröződik, és az irány egyelőre nem azt mutatja, hogy ez a folyamat lassulna, vagy megállna, sőt! Ebben talán a legmeglepőbb az, hogy az erős gazdasággal rendelkező nyugati országok mutatói sem különböznek, sőt, adott esetben még rosszabbak a kevésbé fejlett nemzetekétől.

 

Ha ezek a betegségek megjelennek, a hagyományos orvosi kezelés sokszor elkerülhetetlen, ugyanakkor fontos lenne az egyén étrendjét és életmódját is feltérképezni, “kezelni”, megváltoztatni. El kellene végre jutni oda, hogy felnőttként kezeljük a beteget, aki felnőttként is viselkedik, amikor a saját egészségéről van szó. Nem lehet cél és feladat az egyén helyett megoldani a problémákat, hanem vele együttműködve, segítve, közösen érdemes kialakítani a célokat, és olyan lépéseket, elvárásokat kell támasztani, amelyek (fenn)tarthatók.

 

Szakemberekkel a gyógyulás útján

 

A megfelelő szakember ebben kell, hogy partner legyen. Segítsen úgy összeállítani a saját tervet, hogy az hosszú távon mindenki legnagyobb megelégedésére szolgáljon, nem utolsó sorban hatékonyan támogassa a gyógyulás folyamatát. Ehhez megfelelő kezelésekre és olyan készítményekre van szükség, amelyek koncentrációja optimális, felesleges adalékanyagoktól mentesek, tisztaságuk, minőségük garantált. Amikor a táplálkozásunk során erre törekszünk, egyéb esetekben miért érnénk be kevesebbel?

 

Szűrővizsgálataink (https://vitahelp.hu/services/szurovizsgalati-csomagok/), kezeléseink ezen a hosszú, olykor igen kimerítő úton adhatnak támaszt és lendületet, hogy amikor éppen nem tapasztaljuk a változás pozitív hatását (sőt, néha kifejezetten rosszabbul is érezhetjük magunkat a folyamat során), akkor legyen a kezünkben bizonyíték arra, hogy jó úton haladunk.

 

Mindenkinek megadjuk azt a segítséget, amelyet kér, és amelyre szüksége van, de ehhez a páciensek együttműködésére is szükség van: tanácsaink és terápiás javaslataink betartása saját maga legfontosabb érdeke kell, hogy legyen.

 

Ha megérett az idő a változásra, ha szeretne tudatosan rálátni betegségeinek valódi okaira, vagy, ha egy kicsit megakadt a folyamatban, várjuk szeretettel, hogy együtt lépjünk tovább, tudatosan, egészségesen, természetesen!