Valószínűleg egy külföldi tartózkodásomkor kaptam el egy nagyon heveny húgyúti fertőzést – vélhetően egy közösségi mosodában való mosás után –, és mondhatom, onnantól nem volt visszaút. Ha csak ránéztem egy uszodára, már másnapra éreztem a tüneteket. De tényleg, egy-egy kisebb, akár lelki eredetű hatás már elegendő volt ahhoz, hogy a hólyaghurut legkellemetlenebb tüneteit éljem meg. Ha valakinek már volt ez a betegsége, vagy akár csak egy felfázása, az biztosan tudja, miről beszélek. Borzalmas alhasi fájdalmak, állandó pisilési inger, pisilés közben pedig éles, pengeszerű hasogató fájdalom: nagyon-nagyon kellemetlen tünetek mind fizikálisan mind mentálisan.

Orvostól orvosig jártam, az ügyeleteket leszámítva rengetegféle szakorvosnál, köztük nőgyógyásznál, urológusnál, belgyógyásznál. Mindenhol tüneti kezeléseket kaptam, melyek rövid ideig enyhítették vagy meg is szüntették a kellemetlenségeket, de aztán mindig újra jelentkeztek a tünetek, és egyre erősebben, minden egyes antibiotikumos kúra után. Nem törődtem bele, hogy ezzel együtt kell élnem, és rettegnem kell minden uszodai látogatás, wellnesszelés, hidegebb idő vagy szexuális együttlét után, hogy milyen következményei lesznek másnap (sőt sokszor már aznap).
A jelenlegi nőgyógyászom javaslatára kerestem fel a VitaHelp Egészségközpontot. Szkeptikusan, mert bár nem vagyok előítéletes, de korábbi megannyi tapasztalatom alapján nem voltak illúzióim. Végignézték az összes addigi leletem, kikérdeztek – szerintem még sosem beszélgettem ennyit orvossal összességében, mint itt ezen az egy alkalmon –, csináltak pár érdekes vizsgálatot, és előírtak egy igen intenzív terápiát. De nem antibiotikumot! Az antibiotikumos részt csak annyiban érintettük, hogy sikerült a korábbi kezeléseknek a bélflórámat kicsinálniuk, így nagy dózisú probiotikumot is írtak fel, sőt felvilágosítottak, hogy a flórám állapota is erősen hatással van a hólyagom állapotára, fertőzöttségére is. Elkezdtem a kúrát, otthonra kaptam probiotikumot, olyat, amiben vörösáfonya is van, D-Mannose-t és béta-glükán alapú immunerősítőt. Hetente minimum kétszer, de ha tudtam akkor háromszor kellett mennem kezelésre. Vitális Tér Terápiára és a számomra nagy kedvencre, PAPImi-terápiára
Végigcsináltam a 20 alkalmas terápiát kb. két hónap alatt, nagyon fegyelmezetten végigszedtem az előírt készítményeket, és csoda történt! A tüneteim megszűntek, ahogyan végül is korábban is a akkori kezelések alatt, de nem tértek vissza! Pedig direkt feszegettem a húrt, heti 3x mertem úszni és szaunázni, a szexuális együttlétek után nem rohantam azonnal irrigálni, és a stresszesebb napok után sem jelentkeztek a hólyaghurut tünetei.

Azóta is követem a VitaHelp tanácsait: odafigyelek, hogy többet igyak, tartok otthon D-Mannose-t, ha kicsit is azt érzem, esélyem van újra a tünetekre, egy pár napos kúrát beiktatok, és beszaladok a központba egy pár perces PAPImi-kezelésre, így nem kell egy percet sem szenvednem. 
Biztosan állíthatom, hogy nem az antibiotikumos tüneti kezelés a megoldás! Sőt, az évről évre érezhetően csak súlyosbította és gyakoribbá tette a tünetek megjelenését. Ja, és bele sem kell törődni, mert bátran mondhatom, hogy van megoldás!