Családunkban sajnos generációkon át megjelent a daganatos betegség, főként női ágon. Éppen ezért már fiatal koromtól kezdve cipeltek különböző kivizsgálásokra a szüleim,  amit akkor én borzasztó nyűgnek éreztem, hiszen nem volt semmi bajom. Felnőtt fejjel, az első várandósságom előtt azonban már kezdtem komolyan venni. Az internet rabja lettem, folyamatosan olvastam vizsgálatokról, blogokat, ki hogyan kezelte ezt a helyzetet, illetve tünetekről, amik miatt állandóan vizsgálgattam magam és ha bármit is felfedeztem, azonnal pánikba estem.
Nyár elején jött szembe egy facebook hirdetés a nutrigenetika vizsgálatról. Sosem hallottam még róla, de azonnal utána olvastam és tudtam, erre van szükségem, hogy tisztán lássak. Bejelentkeztem a Vitahelp egészségközpontba, ahol részt vettem egy konzultáción, teljes felvilágosítást kaptam, hogy miről szól ez a vizsgálat és abszolút tapintatosan, de tabuk nélkül tudtunk beszélgetni a családi esetekről és a saját félelmeimről.
Nem gondolkoztam tovább, belevágtam. A mintavétel szerintem nem volt több 5 percnél és teljesen fájdalom mentes volt. Az eredmények pár hét múlva megérkeztek, villámgyorsan kaptam is időpontot kiértékelésre, ami több órán át tartott, ezer kérdést tettem fel és Attila mindre készségesen, türelemmel válaszolt. Nem dobtak ki az ajtón, hogy nincs több időnk, így tényleg minden kérdésemre szakszerű választ kaphattam.
Az elhangzottak alapján megtanultam, mire figyeljek a táplálkozás során, milyen kiegészítőket szedjek, illetve ne szedjek, annak érdekében, hogy egészséges maradjak, vagy legalább is minimálisra csökkentsük az esélyét, hogy megjelenjen nálam is a betegség. Kizárva nincs a lehetősége, de megismerhettem, hogyan éljek, hogyan egyek tudatosan. Mivel kislányom született, alig várom, hogy picit nagyobb legyen és őt is elvihessem a vizsgálatra, hogy ne kelljen kétségek és félelmek között élnie, mint nekem.

Mindenkinek ajánlom, hiszen az életben egyszer kell elvégezni, de olyan dolgokat tudhattam meg én is a saját szervezetemről, amiről eddig fogalmam sem volt.

Judit (35 éves)