Újabb kihívás az egészségmegőrzés jegyében. A „Száraz November” kampány lényege, hogy 30 napon át egy csepp alkoholt se fogyasszanak a program résztvevői. Az önként vállalt önmegtartóztatást elsősorban azoknak ajánlják, akik legalább hetente egyszer vagy annál többször isznak, és szeretnének többet megtudni az alkoholhoz fűződő viszonyukról.

A Kékpont Alapítvány által szervezett Száraz November középpontjában a középiskolai és egyetemi ivás problémája áll. Nem véletlenül: a felmérés szerint míg a teljes lakosság körében a 19-26 évesek 30 százaléka, az egyetemistáknak csupán 10 százaléka nem fogyaszt egyáltalán alkoholt. Emiatt ez kockázatos életszakasz, amely után sokan alkoholproblémákkal küzdenek.
A Száraz Novembernek köszönhetően a résztvevők megtanulnak nemet mondani az alkoholra, és más programokban – sportolás, kultúra, közösségi programok – találnak örömöt.
Az alkohol egészségre gyakorolt kedvezőtlen hatásait kutatások sora bizonyította már: kis mennyiség is elég ahhoz, hogy rontsa az alvás minőségét, az általános közérzetet, de hosszabb távon növeli a cukorbetegség, sőt a rákos megbetegedések kockázatát is. 
Léteznek olyan készítmények, melyek segítenek a szervezet megtisztulásában. Ilyen például a Taracyn és a Milk Thistle
Ha még nem kezdted el a Száraz Novembert, a még hátralévő napokban sincs késő elkezdeni. Van, aki lelkesen nekivág, de néhány nap után a pohár után nyúl. Fontos, ha kudarcot vallanál, akkor se csüggedj. Legalább megpróbáltad, és jövőre talán erősebb elhatározással vághatsz neki a következő Száraz Novembernek.