A gyógynövények használata mindennapjainkban, a „gyógyító” élelmiszerek és a homeopátiás készítmények alkalmazásának lehetőségei – ezeket a témákat jártuk körbe második ingyenes online kerekasztal-beszélgetésünkön.

Egyebek mellett a következő kérdésekre kerestük a választ:

– Mikor érdemes gyógynövényeket használnunk, fogyasztanunk?
– Mi a hatásmechanizmusa a gyógyszerekhez képest?
– Milyen felhasználási módjai léteznek a gyógynövényeknek?
– Milyen gyógynövényekkel szereljük fel házi patikánkat az őszi-téli időszakra?

A beszélgetés során arra is fény derült, hogy léteznek ún. gyógyító ételek, élelmiszerek, és szó esett arról, hogy milyen élelmiszerektől érdemes tartózkodnunk. A homeopátia elve és alkalmazási területe is terítékre került.

A beszélgetés résztvevői:

Király Éva – dietetikus,

Mosó Attila – fitoterapeuta, humánkineziológus, a VitaHelp Egészségközpont szakmai vezetője és

Dr. Sasvári Ferenc – patológus szakorvos, homeopátiás orvos.

A kerekasztal-beszélgetést vezette: Sárközi Szabina.

A beszélgetés megtekintéséhez kattintson ide.

 

A webinárban említett termékek webshopunkban megvásárolhatók.

 

Kurkuma

Omega 3 és Omega 3

Echinacea

Bodza

Béta-glükán

D-vitamin

Reishi

Fermentált zöldségek 

Zöld tea

Fokhagyma, gyömbér