2007-ben a tüneteim depresszióra, sokízületi gyulladásra és egy általános vírusos fertőzésre voltak visszavezethetőek a különböző hagyományos orvosi diagnosztika alapján.
Komoly alvászavarom volt, éjszaka csak forgolódtam, nappal viszont bárhol el tudtam volna aludni. Ízületi fájdalmaim voltak, főleg az, egy korábbi lovas balesetemnek köszönhetően sérült bal lábamban, de ezeket a baleset okozta következményeknek tudták be orvosaim. Ezt tetőzte egy nyaki és koponyamenti nyirokcsomóduzzanat-sorozat, ami szinte állandó hőemelkedéssel járt.
Vérképem alapján komolyabb eltérést nem találtak, tüneti kezeléseket javasoltak. Végül, miután hipochondriával gyanúsítottak meg az orvosok édesanyám – orvos barátai és partnerei segítségével – kezébe vette az ügyet. Beleásta magát, a meglévő diagnosztikai módszerek teljes skáláját használva, és kiderítette, hogy mi a betegségem oka. A speciális diagnosztika alapján, a Lyme-kór és egy trópusi vírus gyanúja merült föl. Virológiára orvosi hátszél segítségével is csak hat hétre kaptam időpontot, addigra viszont megjelent egy piros folt a lábamon, de nem egyértelműen a Lyme-folt.
Ami szintén fura volt, hogy semmilyen rovar, de legfőképpen kullancs nem csípett meg a problémáim jelentkezése előtti időszakban. Végül egy külföldi virológusi vizsgálat során visszaigazolódott a Lyme és a Borelia 1-es és 4-es típusa, így elkerülhetetlen volt az azonnali antibiotikumos kúra, ami az addigra fennálló, néhol elviselhetetlenül erős ízületi fájdalmakat egy hét alatt csökkentette. Természetesen a VitaHelp Egészségközpont vezetőjének lányaként nem úsztam meg szimplán a hat hetes antibiotikumos kezelést. A kezelés mellett az azt támogató probiotikumos és immunrendszert támogató kezeléseket kaptam, valamint speciális biofeedback kezeléssorozatokon vettem részt. A kiegészítő kezelések eredménye az volt, hogy a kontrollvizsgálatra fele olyan rövid idő alatt mentem vissza, és az orvosok egyértelműen az elérhető teljes javulást diagnosztizálták.
Az állandó immunrendszeri roborálásra és megelőzésre fokozottan oda kell figyelnem, mert a tünetek bármikor kiújulhatnak, de az odafigyelésnek köszönhetően azóta tünetmentes vagyok.