Előfordul, hogy nem tudsz tartósan figyelni arra, amire kellene? Például egy előadáson vagy egy megbeszélésen elveszted a fókuszt, és valahol teljesen máshol jár az eszed? Ha visszatérő problémaként jelentkezik a koncentrációs zavar, érdemes utánajárni az okoknak. Sokszor a tápanyaghiány áll a figyelemzavar hátterében, mely komoly betegségekhez vezethet.

II-es típusú éhezés? Hogy is kapcsolódik a koncentrációhoz?

A minap olvashattál blogunkban arról, hogy egyre többet eszünk, de egyre kevesebbet”…
Vagyis folyamatosan nő az energiabevitelünk, de valójában a tápanyagban gazdag élelmiszerek hiányoznak az étrendünkből. Ennek következménye egy beteg, elhízott társadalom lesz, ahol előtérbe kerülnek a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos megbetegedések, az artritisz vagy az ízületekkel kapcsolatos betegségek, valamint más gyulladásos megbetegedések, és a listát még hosszan folytathatnánk…

Mára elmondhatjuk, hogy a modern kor embere számára drámai a helyzet, melyet a krónikus betegségek kialakulása mellett az is fokoz, hogy a „mókuskereket” egyre gyorsabban akarja hajtani, és egyre tovább… Nem kérdés, hogy a társadalom által diktált őrült tempó, mellyel naponta küzdünk és a hiányállapotok kettőse hova vezet, és kiszámíthatatlan, mikor nyújtja be a számlát a szervezetünk. De vajon hogyan kerülhetjük ezt el?

Kis hiány – kis probléma, nagy hiány – nagy probléma

Ami nagyban az Alzheimer-kór, az kicsiben a koncentráció hiánya. A figyelmi képességek zavara valójában egy olyan tünet, mely sokféle testi és lelki elváltozást jelezhet. Állhat belgyógyászati betegség a hátterében, mint a vérszegénység, egyes máj- és vesebetegségek, a cukorbetegség, a szívműködés elégtelensége vagy a magas vérnyomás. De sokszor kiválthat koncentrációs zavart az állandósult stressz és a már említett tápanyaghiány is. Ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni, szervezetünkben minden tápanyagnak megfelelő mennyiségben rendelkezésre kell állnia. Nem úgy fogyunk ki a tápanyagokból, hogy egyszer csak azt üzeni a testünk, hogy “viszlát, ez ennyi volt!”. Vannak jelek, melyeket sokan nem vesznek észre, és ezért gondolják azt utólag, hogy esetükben ez nem így történt. De, amikor visszatekintünk a megelőző időszakra, mindig kiderül, hogy a “nagy bumm” nem jel nélkül érkezett, maximum mi nem gondoltuk, hogy ezek komolyabb problémát jelezhetnek.

A mai világban a társadalom elvárása, hogy egyre több és egyre jobb legyen minden. Ezért az emberek többsége 120 százalékon vagy még magasabb fordulatszámon pörög, és igyekszik minél jobban teljesíteni. Pedig sokan erre képtelenek, és mégis, akár erőn felül, de megpróbálják megugrani a mindennapok akadályait. Ez viszont sokba kerülhet. Választhatunk: vagy felkészítjük magunkat, és akkor gond nélkül tudjuk venni az akadályokat, kis pihenők beiktatásával – ami persze nem helyettesíti a nagyobb szüneteket, szabadságokat – vagy eljön az idő és “alkalom”, amikor beüt a krach, és egy teljesen másfajta harcot vívunk az idővel.

 

Tudatos tápanyagbevitel a megelőzés szolgálatában

De van lehetőség elkerülni az idő előtti kimerülést és megelőzni bizonyos betegségeket. Akkor járunk a legjobban, ha nem Hűbele Balázs módjára vágunk bele ebbe a folyamatba, hanem szakember segítségét kérjük olyan étrend és étrendkiegészítők kiválasztásában, melyek személyre szabottak, és kielégítik igényeinket.

Ezzel egyszerre két dolgot érünk el:

  • először is csak azt szedjük be, ami valóban szükséges,
  • másodszor a szakember képes kialakítani azt a szinergikus együttest, aminek hatása jóval intenzívebb, mintha csak úgy válogattunk volna magunknak készítményeket.

Az általunk forgalmazott termékek közül a kimerültség csökkentésének egyik legjobb ellenszere a Super B Extra. Hatékonyan támogatja anyagcserefolyamatainkat a Regulatpro Metabolic, a teljesítményfokozással egyidejűleg a terhelhetőség javulását a Cordyceps Rhodiola & Ginseng készítménnyel érhetjük el.

Egyszóval legyen akár a megelőzés, akár egy konkrétabb cél, ha megfelelő gondossággal és szakértelemmel összeállított készítményeket fogyasztunk, akkor a várt eredmény hamar és tartósan jelentkezik.

Mosó Attila