Kaszkádfermentáció – Valódi energiaforrás ás immunerősítés természetesen
Az évezredek során az emberek felismerték az erjedés művészetének fontosságát az élelmiszerek hosszú távú eltarthatósága szempontjából.
Babilonban már i.e. 5000-ben alkalmazták az erjesztés technikáját az élelmiszerek konzerválására és megóvására.
A fermentáció a szerves anyagok átalakulását jelenti baktérium-, gomba- vagy sejtkultúrák hatására. Az egyik legismertebb fermentált étel a savanyú káposzta.
Egy élelmiszer fermentálásához természetes mikroorganizmusokat, például élesztőt vagy baktériumokat adnak a gyümölcsökhöz, diófélékhez és zöldségekhez.Ezt követően az élelmiszert légmentesen záródó edényben tárolják.
A tárolás során a hozzáadott fermentációs kultúrák megváltoztatják, nemesítik az eredeti élelmiszer tulajdonságait és nő a növényi eredetű összetevők hatékonysága.
A kaszkádfermentáció elve arra épül, hogy az összetevők hatékonyan hasznosuljanak a szervezetben, kisimítva az utat az optimális biológiai elérhetőségű egységek kialakulása felé.
A folyamatban a friss alapanyagokat apró darabokra vágják és fermentációs tartályba helyezik vízzel. A tejsavbaktériumok hozzáadásával tejsavat hoznak létre. Az első fermentáció a második napon kezdődik, folyamatosan zajlik, majd három hét múlva megtörténik az első részleges szűrés. A szüretet más tejsavbaktériumok segítségével újra fermentálják és ezen elv alapján következnek további fermentációs lépések.
A folyamat végén az összes fermentációs frakciót egyesítik és ismét együtt erjesztik és szűrik. Ezen kíméletes gyártási folyamatnak köszönhetően nincs szükség konzerválószerekre, kémiai adalékanyagokra, cukorra vagy alkoholra.
A kaszkádfermentáció során létrejövő Regulatessenzben megtalálhatók az esszenciális aminosavak, di-, tri- és oligopeptidek, polifenolok, flavonoidok, vitaminok, ásványi anyagok, peptidoglikánok és jobbra forgató tejsav.
Az enzimek egyedülálló lebontása révén ezek könnyen felszívódnak a szervezetben, támogatva a természetes anyagcsere folyamatokat.
A dextrorotáris tejsav erősíti a bélflórát, míg a tejsavbaktériumok sejtfalából származó peptidoglikánok pozitívan hatnak az immunrendszerre.
Különösen érdekesek a másodlagos növényi anyagok, amelyek magas antioxidáns potenciállal rendelkeznek. Ilyenek például a fenolsavak (hidroxicinnamátok), flavanonok (hesperetin, naringenin), flavonok, flavanolok, protokatekuinsav és ellagsav. De az antioxidáns hatás még nem minden!
Számos egészségügyi előnyt írtak le a másodlagos növényi anyagokról:
- antioxidáns (szabad gyökök elleni védelem)
- antimikrobiális
- immunmoduláló
- gyulladáscsökkentő
- koleszterin csökkentő
- befolyásolja a vércukorszintet
- javítja az emésztést
- antikarcinogén
- antitrombotikus
- befolyásolja a vérnyomást
A Regulatessenz segít a szervezetnek hatékonyan felszívni a kaszkád fermentáció során létrejövő értékes védőanyagokat. Az eredmény egy teljes energiával és erősebb immunvédelemmel rendelkező természetes energiaforrás.
Számos tanulmány megerősítette, hogy a REGULATESSENZ növeli a sejtek energiáját. Ez természetes energia- és teljesítmény többletet, valamint erősebb immunvédelmet eredményez.
Forrás: https://www.regulat-direct.com/en/cascade-fermentation