Kaszkádfermentáció – Valódi energiaforrás ás immunerősítés  természetesen

Az évezredek során az emberek felismerték az erjedés művészetének fontosságát az élelmiszerek hosszú távú eltarthatósága szempontjából.
Babilonban már i.e. 5000-ben alkalmazták az erjesztés technikáját az élelmiszerek konzerválására és megóvására.

A fermentáció a szerves anyagok átalakulását jelenti baktérium-, gomba- vagy sejtkultúrák hatására. Az egyik legismertebb fermentált étel a savanyú káposzta.
Egy élelmiszer fermentálásához természetes mikroorganizmusokat, például élesztőt vagy baktériumokat adnak a gyümölcsökhöz, diófélékhez és zöldségekhez.Ezt követően az élelmiszert légmentesen záródó edényben tárolják.

 A tárolás során a hozzáadott fermentációs kultúrák megváltoztatják, nemesítik az eredeti élelmiszer tulajdonságait és nő a növényi eredetű összetevők hatékonysága.​

A kaszkádfermentáció elve arra épül, hogy az összetevők hatékonyan hasznosuljanak a szervezetben, kisimítva az utat az optimális biológiai elérhetőségű egységek kialakulása felé.
A folyamatban a friss alapanyagokat apró darabokra vágják és fermentációs tartályba helyezik vízzel. A tejsavbaktériumok hozzáadásával tejsavat hoznak létre. Az első fermentáció a második napon kezdődik, folyamatosan zajlik, majd három hét múlva megtörténik az első részleges szűrés. A szüretet más tejsavbaktériumok segítségével újra fermentálják és ezen elv alapján következnek  további fermentációs lépések.
A folyamat végén az összes fermentációs frakciót egyesítik és ismét együtt erjesztik és szűrik. Ezen kíméletes gyártási folyamatnak köszönhetően nincs szükség konzerválószerekre, kémiai adalékanyagokra, cukorra vagy alkoholra.

A kaszkádfermentáció során létrejövő Regulatessenzben megtalálhatók az esszenciális aminosavak, di-, tri- és oligopeptidek, polifenolok, flavonoidok, vitaminok, ásványi anyagok, peptidoglikánok és jobbra forgató tejsav.
Az enzimek egyedülálló lebontása révén ezek könnyen felszívódnak a szervezetben, támogatva a természetes anyagcsere folyamatokat.
A dextrorotáris tejsav erősíti a bélflórát, míg a tejsavbaktériumok sejtfalából származó peptidoglikánok pozitívan hatnak az immunrendszerre.

Különösen érdekesek a másodlagos növényi anyagok, amelyek magas antioxidáns potenciállal rendelkeznek. Ilyenek például a fenolsavak (hidroxicinnamátok), flavanonok (hesperetin, naringenin), flavonok, flavanolok, protokatekuinsav és ellagsav. De az antioxidáns hatás még nem minden!

Számos egészségügyi előnyt írtak le a másodlagos növényi anyagokról:

  • antioxidáns (szabad gyökök elleni védelem)
  • antimikrobiális
  • immunmoduláló
  • gyulladáscsökkentő
  • koleszterin csökkentő
  • befolyásolja a vércukorszintet
  • javítja az emésztést
  • antikarcinogén
  • antitrombotikus
  • befolyásolja a vérnyomást

A Regulatessenz segít a szervezetnek hatékonyan felszívni a kaszkád fermentáció során létrejövő értékes védőanyagokat. Az eredmény egy teljes energiával és erősebb immunvédelemmel rendelkező természetes energiaforrás.

Számos tanulmány megerősítette, hogy a REGULATESSENZ növeli a sejtek energiáját. Ez természetes energia- és teljesítmény többletet, valamint erősebb immunvédelmet eredményez.

 

Forrás: https://www.regulat-direct.com/en/cascade-fermentation