Vesszőparipám, és szerencsére mára sokakat foglalkoztat a szervezetünkben egyre korábban jelentkező tápanyaghiány kialakulása. Az érintettek száma nemcsak ugrásszerűen nőtt, de a hiánybetegség mértéke is súlyosbodott az elmúlt évek alatt. Ezt a jelenséget a szakirodalom sokszor II-es típusú éhezésnek is nevezi. De miről is szól ez?

 
Éhezés ma Magyarországon, Németországban, Franciaországban vagy akár az Egyesült Államokban? Sajnos az a válasz, hogy igen. Ezen országok népességét nem a klasszikus éhezés sújtja, amiről sok és sokkoló kép kering az interneten (is). A modern és jóléti társadalmakra jellemző egyre súlyosabb probléma arról szól, hogy “egyre többet eszünk, de egyre kevesebbet”. Vagyis folyamatosan nő az energiabevitelünk, de valójában a tápanyagban gazdag élelmiszerek hiányoznak az étrendünkből. Ennek következménye egy beteg, elhízott társadalom lesz, ahol az olyan betegségek kerülnek előtérbe, mint a magas vérnyomás, a daganatos megbetegedések, artritisz vagy az ízületekkel kapcsolatos betegségek, valamint más gyulladásos megbetegedések, és a listát még hosszan sorolhatnánk…
 

A szív- és érrendszeri betegségek halálozási listájának élén

 
Ha megnézzük, hogy mi magyarok ebben hogy állunk,
azonnal szembetűnik, hogy bizony nyakig benne vagyunk, hiszen például a szív-érrendszeri betegségek halálozási listájának első helyén állunk a világon. Egyre rövidebb ideig élünk, és egyre betegebben.
 
Megdöbbentő tény, hogy a mai ember átlagban nem él tovább, mint a XIX. századi elődje, noha akkoriban az orvoslás még korántsem volt olyan modern és mindenható, mint manapság. Annyi a különbség, hogy annak idején a fertőzéses kórok terjedtek el leginkább, ma pedig a krónikus betegségek. A nyugati orvoslásnak és – többek között – Pasteurnek, valamint Szent-Györgyi Albertnek köszönhetően a fertőzéses betegségek jelentős része szerencsére már csak néha veszélyeztetnek mindennapjainkban, ám közben a társadalom és az emberiség “kifejlesztett” valami újat.
 

Brutális kalóriabevitel vs. éhezés

 
A technikai fejlődés és a motorizáció elterjedésével egyre kevesebbet mozgunk, ezért valójában nem lenne szükségünk magas energiatartalmú ételek elfogyasztására. Megdöbbentő, hogy egy viktoriánus korabeli nő gond nélkül megevett átlagban 5000-6000 kCal-t. Ma az emberek többsége – még a férfiak jelentős része is – bizony bajban lenne, ha ennyit meg kellene ennie egy nap. Ehhez hozzájön még az a nem elhanyagolható probléma, hogy ételeink hasznos tápanyagmennyisége is a töredékére csökkent. Ha ezt a két tényt egymás mellé tesszük, máris láthatjuk, miért ennyire drámai a helyzet a modern kor embere számára, és hogy az éhezés egy egészen újszerű típusa alakulhatott ki.
 

A problémamegoldás lehetőségei

 
Milyen is egy éhező ember?  Beteg… Látjuk is, hogy hol a gond, ha csak körbenézünk magunk körül. De a probléma megoldását kezdjük először magunkkal! Ebben lehet segítségünkre a *testsaját enzimrendszer halmaza, amely enzimeket, polifenolokat, antioxidánsokat és az egészséges működéshez nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz.
Mindezt, ha közvetlenül a bőrünkön kezdjük alkalmazni, akkor meg is érkeztünk a valódi, tartós és természetes anti-aging kezeléshez, amely szintén napjaink egyik legnépszerűbb módszere. Léteznek olyan termékek, amelyek minőségével hozzájárulnak az emberek jobb egészségi állapotához és az ezzel járó magasabb életszínvonalhoz. A kiváló hatásfokú készítményekről, mint amilyen például a Regulat Hyaluron, itt található információ.
 
Szűréseink közül a pulzusdiagnosztika vagy a Lendület Szűrővizsgálat, a kezelések közül a Biofeedback és a Kineziológia vethető be nagy hatásfokkal a hiányállapotok megszüntetése érdekében.
*A testsaját enzimek, azok a sejtközi térben lévő mikroorganizmusok, amelyek szabályozzák a sejtközi tér mátrixában zajló folyamatokat. Ismereteink szerint képesek felvenni más enzimek szerepét, de emellett nagyon hasznos és fontos tevékenységet látnak el a mindennapi anyagcserefolyamatokban is. Ennek köszönhető a „szállító hatás”, amely nem jelent mást, mint, hogy minden bevitt tápanyag és hatóanyag felszívódását segíti és támogatja. Ha ez az enzimháló sérül, akkor a sejtek tápanyagellátása és a salakanyagok elszállításának hatékonysága is romlik. A témáról szóló videó itt elérhető.