Vastagon benne vagyunk a téli időszakban, és talán már az is kezdi unni a havat, a jeget és a hideget, aki egyébként a tél szerelmese. A február a karneváli mulatságok által a kikapcsolódást, szórakozást hozhatja számunkra, de sokunk megtapasztalja a második influenzaszezon kellemetlen velejáróit is. Szerencsére a nappalok egyre hosszabbak, és a zöldség-, gyümölcsraktáraink sem ürülnek ki olyan gyorsan, de valahogy a tél közepére-végére mindenki megfárad egy kicsit.
Ilyenkor szokott előkerülni az energetizálás témája. Mivel és hogyan tudom magamat egy kicsit magasabb szintre emelni, hogy a tél hátralévő heteit jobban bírjam?
Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan is lehetne egy kicsit felpörgetni magunkat.

Mozogjunk!

Nagyon fontos a (rendszeres) mozgás. A téli időszakban a hideg, a csúszós utak és a rövid nappalok miatt is hajlamosak vagyunk begubózni a falakon belülre. Ez sajnos a többség esetében óhatatlanul azt is jelenti, hogy az amúgy sem túl aktív élete még inkább passzivitásba csap át.
Lépjünk egy nagyot, öltözzünk fel, és menjünk a szabadba! Ha minden héten legalább háromszor sétálunk, azzal már sokat tettünk egészségünk fenntartása érdekében.
„A tett halála az okoskodás” – tartja a mondás. Ez különösen igaz az idősebb korosztály esetében. Ilyenkor hajlamosak vagyunk túlgondolni (Mit vigyek?, Mit ne vigyek?, Mi van, ha… ? Lehetne sorolni a kérdéseket a végtelenségig.) Hogy ezt elkerüljük, gondolkozzunk egyszerűen. Annál is inkább, mivel, ha túlgondoljuk a dolgot, a végén elmegy a kedvünk attól, hogy felkerekedjünk.
A szabadban töltött idő, akár süt a nap, akár hideg az idő, mindenképpen felébreszt, és sokkal frissebbnek érezhetjük utána magunkat!

Szellőztessünk rendszeresen a lakásban

A hideg miatt ritkábban nyitjuk ki az ablakot, így általában sokkal kevesebb a friss levegő a lakásban, mint ami ideális lenne. Szellőztessünk akár naponta többször is (rövid ideig), a levegőcserével a vitalitásunk is jelentősen javul majd.

Vigyünk be megfelelő tápanyagokat, hatóanyagokat

Vásároljunk, vagy a tavaszi-nyári időszakban szedjük magunk a számunkra megfelelő gyógynövényeket!
Ha úgy érezzük, hogy kevés az energiánk, akkor a multivitamin csodákra lehet képes. Mi például a Terranova férfiak, nők illetve az aktív életet élők számára optimalizált változatokat ajánljuk, az idősebb korosztály pedig garantáltan profitál az 50+ adta előnyökből.
Téli időszakban kiemelten fontos a megfelelő D-vitamin-adagolás. Véleményem szerint téli időszakban felnőtteknek a minimum javaslatom 4000 NE, de idősebbek akár 5-6000 NE-t is nyugodtan beszedhetnek. Mi erre a Cytoplan kapszuláját vagy a Biopräp magas koncentrációjú cseppjét javasoljuk, amelyek amellett, hogy garantáltan tartalmazzák a D-vitamint a számunkra megfelelő formában és forrásból, felszívódásuk is optimális.
Ha nehezen viseljük a hosszú, sötét napokat, akkor akár a Rhodiola, akár a Dynamic, a Smooth vagy a Vibrant Synergy is a segítségünkre lehet. Ha viszont valami egyszerű élénkítésre vágyunk, akkor egy jó Ginseng is a társunk lehet.
Ha nem elégszünk meg azzal, hogy kémiai síkon javítsuk energia szintünkön, akkor fizikai síkon bevethetők a Vitális Tér terápia dinamikus programjai, hogy örömmel és tervekkel tele vágjunk bele a farsangi időszakba, majd ugyanilyen lendülettel a várva várt tavaszba is!
Nagyon fontos persze, hogy amennyire csak lehet, ússzuk meg a betegségeket, de erről korábban írtunk már!
Ha ezek az egyszerű tippek és trükkök kevésnek bizonyulnak, érdemes igénybe venni legalább egy pulzusdiagnosztika vizsgálatot vagy szűrővizsgálataink valamelyikét, amelyek eredményeiből meg tudjuk fejteni, hogy mi a probléma forrása.