Otthoni bőrkezelés lassú anyagcserére hangolva

Talán nem is gondoljuk, de a sejtek a téli időszakban lassabban osztódnak, elsősorban a fényhiányból következően. Emiatt a hámleválás is sokkal hosszabb idő alatt megy végbe, és a bőrfelszíni emulzió felborul. Ebből adódóan a bőrtípusunkra jellemző tulajdonságok felerősödhetnek. A jó bőrdiagnosztizálás azért is hasznos, hogy minél jobban megismerjük a bőrünket, és annak külső hatásokra történő változásait. A szakember a diagnózis eredményei alapján megadja az otthoni bőrápoláshoz szükséges tudnivalókat, és megfelelő készítményeket javasol.

A téli időszakban érdemes gyakrabban járnunk kozmetikushoz annak érdekében, hogy a professzionális kezelések serkentsék a sejtosztódást, és ezáltal a hatóanyagok mélyebb felszívódása lehetővé váljon. Ráadásul a kezelések alkalmával a kozmetikus előkészíti a bőrt arra is, hogy az otthoni termék alkalmazása is hatékonyabb legyen.

Mit kenjünk magunkra otthon?

Az otthoni bőrápolás is fokozott odafigyelést igényel a téli hónapokban. Nem elegendő bőrünk tisztántartása és krémezése. Egy héten kétszer célszerű hidratáló pakolást alkalmazni, és javasolt szérummal kiegészíteni a krémeket, ugyanis azok sokkal koncentráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat. A hidratáló arcpakolást akár minden nap alkalmazhatjuk. Ne tartsunk attól, hogy hozzászokik a bőrünk a különböző krémekhez. Ez nincs így, ugyanis a szervezetünk egy „intelligensen” működő rendszer. A létfenntartó szerveket látja el elsősorban tápanyagokkal. Mivel a bőr kevés tápanyagot kap, érzékennyé és sérülékennyé válik. Miután a tél végére a tartalékokat a szervezet feléli, a tápanyagpótlás nem csak a szervezet belső élettani folyamataihoz elengedhetetlen, de a bőrt is fel kell töltenünk.

Fontos, hogy kerüljük a gélállagú hidratálót, mivel a téli hidegben a vizes krémek nem tudnak megfelelő védelmet nyújtani, és, ahogy a kozmetikusok mondják „megfagy” az arc, nincs rajta a plusz védőréteg. Ennek elkerülése érdekében érdemes egy testesebb krémet beszereznünk.

Jelentősége van tehát, hogy a szakember tanácsait kövessük, enélkül csak csapongunk és kísérletezgetünk a bőrünkkel.

Cikksorozatunk utolsó részében a külcsín után a belbecsre fókuszálunk…

A Regulat® Beauty kozmetikumcsaládjából ezúttal nappali, éjszakai és arctisztítást szolgáló készítményeket ajánlunk, melyek webshopunkban elérhetőek:

Regulat Beauty Excellent Cleansing Foam 

Regulat Beauty Anti Aging Éjszakai krém

Regulat Beauty Anti Aging Nappali krém

Regulat Beauty Energetic Facial Tonic