Köztudott, hogy a téli fagyos, szeles időjárás, a légszennyezettség, és a fűtött lakások száraz levegője igénybe veszi bőrünket. A külső hatások következtében csökken a nedvességtartalma, kiszárad, extrém esetben berepedezhet, és felerősödhetnek az ekcémás, rozáceás tünetek az érzékenyebbé vált bőrön.

Fújjuk a leckét, hiszen az internetet böngészve ezekről a kedvezőtlen külső hatásokról számtalan cikk született már, melyek mindegyike általános megoldásokat javasol. Ahhoz azonban, hogy bőrünk megkapja a megfelelő táplálást, nem biztos, hogy a mindenhatónak kikiáltott praktikák és az otthoni kísérletezgetés az üdvözítő megoldás. A hasznavehetetlen termékek sokszor a kukában végzik, és joggal érezhetjük azt, hogy azzal együtt a pénzünket is kidobtuk. Cikksorozatunkban a megfelelő bőrkezelés állomásait vesszük végig.
Kozmetikusunk, Nagy Judit azt vallja, hogy a megfelelő bőrápolás alapja a pontos bőrdiagnosztizálás. Évek alatt összegyűlt tapasztalata, hogy ha a megfelelő kezelések nem hozzák a várt eredményt, annak a belső okaival is foglalkozni kell.
 
A XXI. században szervezetünk nagy mértékben terhelt szennyező anyagokkal, kemikáliákkal, valamint a stressz is mindennapossá vált életünkben, amely szintén befolyásolja bőrünk állapotát. Kevés hangsúlyt kap, hogy a stressz hatására a hormonális egyensúly felborul, kialakulhat a felnőttkori akne, felerősödhetnek a rozáceás, ekcémás problémák. Kevés szó esik arról, hogy tartós stressz hatására kialakulhat mellékvese-fáradtság is, amelynek többek között bőröregítő hatása is van.
 
Télen a lelassult anyagcsere miatt is több törődést igényel bőrünk. Szervezetünk intelligens, és a létfenntartó szervekhez szállítja elősorban a tápanyagokat. Bőrünk hiába a legnagyobb szervünk, mégis perifériára szorul, sokkal kevesebb tápanyagot kap. Így már érthetőbb, hogy miért is fontos a bőr megfelelő külső ápolása  a belső táplálás mellett.
 
Judittól megtudtuk, hogy a kombinált bőr fogalmát is érdemes újraértelmezni. Többnyire ezt a fogalmat a száraz, a T-vonalban zsírosabb bőrre értették, de ha jól belegondolunk, mindenkinek kombinált bőre van. Van, akinek érzékeny, zsíros és vízhiányos egyszerre, van, akinek zsír- és vízhiányos, pigmentfoltokkal kombinált, és még számtalan variáció létezik. Azt, hogy milyen problémák jelennek meg, annak függvényében kell összeállítani a megfelelő szalonkezeléseket és otthoni bőrápolást. Így elkerülhető a kísérletezés, hogy melyik termék fog beválni.
 
A folytatásban bőrünk anyagcsereváltozásait érintjük, és szót ejtünk a tudatos otthoni ápolásról is.
Addig is érdemes felkeresni webshopunkban a Regulat® Beauty kozmetikumcsaládját. A vegán és organikus termékek biológiailag hasznosítható, szabadalmaztatott összetevőket tartalmaznak a hatékony és fenntartható öregedésgátlás érdekében, minden bőrtípusra használhatók. Íme, a szemkörnyéki ápolást és a bőr energetizálását célzó készítmények:
Regulat Beauty Silk Hyaluron Eye Creme

Regulat Beauty Brilliant Moisturizer
Regulat Beauty Wonderful Mousse Extra Rich