Dr. Masaru Emoto, az alternatív gyógytudományok japán doktora bebizonyította, hogy az emberi érzelmek által okozott rezgéshullámok, amelyek például a beszéden, az érzéseken, gondolatokon keresztül keletkeznek, képesek befolyásolni a víz molekuláit.

A kimondott szavak, hangok, imák, a zene, a környezet rezgései képesek megváltoztatni a víz kristályos szerkezetét. És Emotónak sikerült is lefényképeznie, amint a víz a különböző típusú rezgéseket kibocsátó tényezők hatására más-más alakot ölt.
A kísérletekkel bebizonyosodott az is, hogy a pozitív tartalmú szavak kimondása után a víz szerkezete sokkal szimmetrikusabb, ha úgy tetszik harmonikusabb, míg a negatív töltetű szavak, hangok hatása diszharmóniát okoz.

Minden embernek saját rezgésszáma van, amit képes kibocsátani az érzelmei, beszéde, viselkedése révén. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az emberi test több mint 70 százaléka vízből áll, a kapcsolat a rezgési frekvencia és a szervezet között még hangsúlyosabb. E rezgések alapján Biofeedback-vizsgálatunkkal nemcsak már meglévő betegségeket tudunk felderíteni, hanem az egyes rizikófaktorokat, vagy akár a környezeti ártalmak hatásait is feltárhatjuk a segítségével.
A kísérlet is bizonyíték a VitaHelp Egészségközpont alapfilozófiájára, azaz, hogy önmagunkkal harmóniába kell kerülnünk, igyekezzünk mindenben a pozitívat meglátni, meghallani, megtapasztalni, mert ezek összhangot teremtenek nemcsak a lelkünkben, hanem a testünkben is.
forrás: filantropikum.com