Sokszor említettük már a D-vitamin szenzációs hatásait, de most más megközelítésből szeretnénk bemutatni ezt az egészség szempontjából nélkülözhetetlen tápanyagot.

Egy kutatás azt az eredményt hozta, hogy 1000 nemzetközi egységnyi D-vitamin csökkentheti a vércukorszintet, illetve a metabolikus szindróma kockázatát a nőkben a menopauza időszaka után. 
A D-vitamin-hiány a károsodott szénhidrát-anyagcserével is összefüggésbe hozható. A táplálkozáskutatók kiemelik a D-vitamin pótlásának jelentőségét, és az abból származó egészségügyi előnyöket. A vizsgálat azzal a céllal indult, hogy a D-vitamin-kiegészítés hatását mérje a változókor végén és a metabolikus szindróma kockázatára vonatkozóan.
A kutatásban 160 posztmenopauzális, 50-65 éves nőt vizsgáltak két csoportban: az egyik csoport tagjai 9 hónapon át naponta 1000 NE D3-vitamin-kiegészítést kaptak, a másik csoport placebót kapott. A résztvevőket a kutatás kezdetekor, illetve a program végén is vizsgálták. Olyan paramétereket mértek, mint a koleszterinszint, nagy sűrűségű lipoprotein, alacsony sűrűségű lipoprotein, trigliceridek, vércukorszint és inzulin. 
A 9 hónap után a D-vitamin-kiegészítést kapó nők esetében nőtt, a placebó-csoportban pedig csökkent a szervezetben előforduló D-vitamin szintje. A placebó-csoport tagjainak emelkedett a vércukorértéke. Az életkor, a menopauza óta eltelt idő és a testtömegindex elemzése azt mutatta, hogy a D-vitamin-kiegészítést kapott nőknél kedvezőbb volt a zsíranyagcsere, és alacsonyabb a magas vércukorszint kockázata, mint a placebó-csoportban
Összegezve, arra a megállapításra jutottak, hogy azon posztmenopauzális nők esetében, akiknek D-vitamin-hiányuk van, a 9 hónapos 1000NE-vel végzett D-vitamin-kiegészítés a metabolikus szindróma kockázatának csökkenésével járt. 
A fenri tanulmány mellett számos más kutatás is bizonyítja, hogy miért fontos a megfelelő D-vitamin-szint. Ugyanakkor több adat is azt igazolja, hogy a mai életvitelünk mellett még nyáron is pótolni kell ezt az anyagot szervezetünkben.
Garázsvásárunk keretében 10 százalék kedvezménnyel juthat hozzá a D3-vitaminhoz a készlet erejéig!