Természetesen mindenki boldog akar lenni, de vajon hogy is kell ezt csinálni? Főleg mostanában esedékes ezen egy kicsit mélyebben is elgondolkodni. Akkor lesz boldog életünk, ha megtanulunk örülni a legapróbb dolgoknak; ha többet cselekszünk és kevesebbre vágyunk; ha többet mosolygunk és rájövünk arra, mennyire szerencsések vagyunk földi életünk minden percében. Igen, még most is… Rajtunk is múlik, hogy hozzuk ki magunkból és ebből a helyzetből is a lehető legjobbat.

 

Így hát, mától vedd kezedbe az irányítást! A boldog élet tízparancsolata szerintünk így szól:

 • Nem vagyok tökéletes és nem is próbálok meg az lenni!

  Az emberek valahogy nem képesek azonnal cselekedni, mindig a „megfelelő” alkalomra, időre, helyszínre várnak. A mi világunk azonban nem jutalmazza meg a perfekcionistákat. Azokat jutalmazza meg, akik megvalósítják azt, amit elterveztek. Erre pedig azok képesek, akik az idejük 99%-ában nem tökéletesek.

  • Nem tudok elégedetté tenni mindenkit és nem is fogom megpróbálni!

  Függetlenül attól, hogy mit teszel vagy épp nem teszel, olyan emberekkel is találkozol, akik nem értenek egyet az elveiddel. Ilyen az élet. Éppen ezért, sose azon fáradozz, hogy elégedetté tegyél mindenkit. Inkább tedd azt, amit helyesnek látsz. És ne feledkezz meg egy jó tanácsról: nem az a rengeteg ember számít, aki nem ért meg téged, hanem az a kevés, aki viszont igen!

  • Olyan dolgokban veszek részt, amelyekben hiszek

  Ez lehet bármi. Egyes emberek aktív szerepet játszanak a közösségükben, mások inkább spirituális hitükbe, karrierjük iránti szenvedélyükbe, hobbijukba, stb. vonulnak vissza, amelyekről úgy érzik, az elveiket képviselik. Valamennyiük esetében a lényeg ugyanaz: olyan dolgot követnek, amiben hisznek, ezáltal pedig könnyebben meglelik a boldogságot és életük értelmét.

  • Rangsorolni fogom a feladataimat, és a legfontosabbakat végzem el előre

  Definiáld az elveidet és cselekedj mindig azok szerint. Csakis így viheted véghez azt, amit elterveztél.

  • Okosan válogatom meg a barátaimat

  A barátaidat te válogathatod meg! Ezért győződj meg arról, hogy ez a család, amelyet magad köré alkottál, megérdemli a figyelmedet és az idődet. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik a te személyiségedet tükrözik vissza. Olyanokat válassz barátaidként, akikre felnézel, akiket elismersz, akikre büszke vagy, hogy megismerhetted őket. Akik értékelnek és tisztelnek téged. Olyanokra tarts igényt, akik szebbé teszik a mindennapjaidat azáltal, hogy melletted állnak.

  • Segíteni fogok másokon, valahányszor alkalmam lesz rá

  Az életben annyit kapsz, amennyit adsz. Amikor pozitív hatással vagyunk az emberek életére, saját létünket is szebbé tesszük. Ezért, minél többször segítesz a körülötted lévőknek, annál inkább válsz jobb, sokak által szeretett emberré.

  • A pozitív gondolkodásra összpontosítok

  A pozitív gondolkodás a siker kulcsa. Az elménknek el kell hinnie, hogy képesek vagyunk valami olyat megtenni, aminek még neki sem fogtunk. Mi, emberek képesek vagyunk leküzdeni a negatív gondolatokat azáltal, hogy erősebb pozitívakat gerjesztünk a helyükben. Hallgass a belső éned szavára és változz pozitív irányba! Bármilyen helyzet előtt is állj, arra koncentrálj, hogy képes vagy megtenni a következő lépést.

  • Képes vagyok önmagam lenni

  Bármennyire is szeretnénk, nem tudunk más emberré válni. Továbbá, mindazok, akik nem ismerik és nem fedezik fel önmaguk személyiségét, nem érzik jól magukat saját bőrükben. A dolgod csupán annyi, hogy feltedd magadban a kérdést: ha neked nem tetszik az, aki valójában vagy, másnak miért tetszhetne? Nem vonzó az, ha folyton meg akarsz változni. Inkább add és légy önmagad. Csak így érezheted magad szépnek úgy kívül, mint legbelül.

  • Itt leszek, méghozzá most!

  Az élet itt és most történik. Ezért ahelyett, hogy a múltba menekülnél vagy a jövőn ábrándoznál folyton, tanulj meg a jelenben élni és átadni magad a pillanatnak. Jegyezd meg: valamennyi perc különleges kell, hogy legyen számodra. A most azt jelenti, hogy éld az életed! Így hát ne szalassz el egyetlen lehetőséget, percet se a létedből.

  • Nem az élet válik jobbá, hanem az, ahogyan én látom az életet

  A világ körülöttünk és az életünk, amelyet élünk, csakis akkor válik jobbá vagy változhat meg, ha mi változunk. Ha minden reggel azzal a gondolattal ébredsz, hogy a mai napon valami rendkívüli fog történni veled, és erre összpontosítasz, megfigyelheted, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd. Ellenben, ennek az ellenkezője is igaz, ezért a választás a te kezedben van!

  Forrás: alternativegeszseg.hu