Bár kis méretű gyümölcs, az influenza elleni küzdelemben igazi óriásnak számít! Kutatások bizonyították, hogy a bodza hatékony gyógyító hatású megfázás és influenza ellen, csökkentve a tünetek súlyosságát és megrövidítve a betegség idejét. 

Gyors tények:

  • a fekete bodza antioxidáns OPC-ben gazdag,
  • segíthet a megfázás és influenza tüneteinek kezelésében,
  • immuntámogató C-vitamint és cinket tartalmaz.

Amint az első tünetek jelentkeznek, a feketebodza-kivonatok alkalmazása természetes módszer lehet a tünetek csökkentésére és leküzdésére.

Mi a bodza?

A bodza az egyik leggyakrabban használt gyógynövény, immunerősítőként történő alkalmazása a népi gyógyászatig, sok száz évre nyúlik vissza. A bodzafajokban magas a proantocianin (OPC) vegyületek mennyisége, melyekről úgy gondolják hogy hozzájárulnak egészségügyi előnyeihez. Az OPC-k felelősek a bodza élénk lila színéért is. Ez a szuperbogyó gazdag még immunerősítő C-vitaminban és cinkben is.
 

Mik az egészségügyi előnyei?

Antioxidánsokban gazdag, sokféleképpen felhasználható, alkalmazható. Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik 90 mg OPC-t tartalmazó bodza-kiegészítőt szedtek, markánsan csökkentek a megfázás tünetei és az időtartama, azokhoz képest akik csak placebót kaptak. Egy másik tanulmányban pedig azt erősítették meg, hogy a bodza enyhítette a köhögést, az orrfolyást és orrdugulást. Bizonyított, hogy a bodzában található OPC erősíti az immunrendszert, és gyorsítja a gyógyulást.

Mit keressünk egy bodza tartalmú kiegészítőben?

Olyan kiegészítőt keressünk, mely Európában termesztett bodzából készült, ez biztosítja a magas minőséget. Fontos, hogy OPC-ben gazdag kiegészítőt válasszunk, kutatások szerint a 90 mg-ra standardizált dózis optimális az egészségügyi célok támogatására.
Olyan kiegészítőt válasszunk, amely organikusan termelt alapanyagokat tartalmaz, illetve tartósítószerektől, cukortól és egyéb kártékony anyagoktól mentes.

Termékajánlatunk:

Terranova: Immune Support, Elderberry & Olive Leaf 
Bionutri: Elderberry Complex, Junior Elderberry Complex
 
Referenciák:

1)      Tiralongo, E., Wee, S. S., & Lea, R. A. (2016). Elderberry Supplementation Reduces Cold Duration and Symptoms in Air-Travellers: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients, 8(4), 182. doi:10.3390/nu8040182 7
2)      Kong FK. Pilot clinical study on a proprietary elderberry extract: Efficacy in addressing influenza symptoms. Online J Pharmacol Pharmacokinetics. 2009;5:32–43.