Egy csésze friss cseresznye körülbelül 100 kalóriát és 3 gramm rostot tartalmaz (100 gramm cseresznyében van 63 kalória, és 13,9 gramm szénhidrát. Így a cseresznye ideális nassolnivaló lehet, például tízóraira vagy uzsonnára fogyasztva.

Glikémiás indexe alacsonyabb a legtöbb gyümölcsénél!

A gyümölcsöktől sokan azért tartanak, mert túl cukrosnak gondolják ezeket. A cseresznye glikémiás indexe azonban nem olyan magas, így kevésbé emeli meg a vércukorszintedet, mint sok más gyümölcs.

Edzés után ideális regeneráló

A cseresznye gyulladásgátló, antioxidáns vegyületeket tartalmaz, így elősegítheti a kemény edzés után az izmok regenerálódását. Egy 2019-es tanulmányban 20 nőt vizsgáltak, akik edzés után cseresznyekoncentrátumot fogyasztottak, és megállapították, hogy kevésbé volt izomfájdalmuk.

Segíti a jobb alvást

A cseresznye természetes melatoninforrás. Ez a hormon segít, hogy könnyebben el tudjunk aludni. Egy idősebb felnőttekkel végzett kutatás megállapította, hogy azok, akik napi 60-240 ml cseresznyelevet fogyasztottak, 85 perccel többet tudtak aludni, mint azok, akik placebót kaptak.

Véd a szabadgyökök ellen

A cseresznye antioxidánsokban, például C- és E-vitaminban gazdag, illetve tartalmaz karotinoidokat és polifenolokat is. Ezek védik a szervezetet a szabadgyököktől, és semlegesítik az esetleges gyulladásokat.