A Vitahelp Integratív Egészségközpont a nevében hordozza, hogy szemléletében és sokrétű tevékenységében az egészség gondozását tűzte ki céljául. A hozzánk forduló betegek és egészségüket védeni kívánó személyek olyan tanácsokra és kezelésekre számíthatnak, amelyek túlmutatnak azon, hogy a zavaró tünetektől megszabaduljanak. A panaszok megszüntetése sokféleképpen történhet, és a ma ismert klinikai terápiák jelentős részében csak ideiglenes megoldások születnek, sőt a kezelések maguk szövődmények kialakulását is előidézhetik.

Emiatt tartjuk nagyon fontosnak, hogy a „nem ártani” elvet mindezek ismeretében előrelátóan alkalmazzuk. Pácienseink többsége ezt várja tőlünk.

Sok feltétele van annak, hogy a természetes gyógymódokra alapozott kezelések eredményesek legyenek. A mai életkörülmények nem segítik elő, hogy a páciensek szándéka könnyen megvalósuljon. Olyan akadályok jelennek meg a hétköznapi életünkben, melyek legyőzése már nem a kezeléshez tartozik, de a kezelés eredményességét befolyásolják.

Ezért igyekszünk a kontrollmérésekkel menet közben is visszajelzéseket adni, felhívni a figyelmet a feltárt akadályokra, és ezek alapján módosítunk, változtatunk a terápián.

A dr. Karácsony Ferenc által képviselt újabb szolgáltatásunkkal további megerősítést, útmutatást szeretnénk biztosítani azok számára, akik ezt igénylik.

Előadást szervezünk, ahol dr. Karácsony Ferenc bemutatja az endokannabinoid rendszert, mint a szervezetünk belső egyensúlyának, a „homeosztázis”-nak a legfőbb vezérlőjét.

Az endokannabinoid rendszert az 1990-es években fedezték fel. Tudományos bizonyítékok igazolták, hogy a szervezet belső egyensúlyát ez a rendszer koordinálja. Felfedezésének legfőbb nehézsége az volt, hogy nincs rá külön szervünk, viszont minden sejtünk felszínén (kisebb-nagyobb számban) megtalálhatóak ennek a rendszernek a molekuláris alkotóelemei. A szabályozóképesség kutatása egyre nagyobb erőkkel folyik. A megértéshez és a kutatási irányok kijelöléséhez az emberiség korábbi tudásbázisa, a tradicionális medicina , a természetgyógyászat, és a ma használatos komplementer medicina is hozzájárul. A mindezeket integráló, új elméleti alapon álló információs medicina már jelenleg is gyakorlati útmutatást adhat.

Ezen az ismeretelméleti alapon lehetett kidolgozni a Konstellációanalízist, amivel közvetett információkat szerezhetünk az endokannabinoid rendszer aktivitásáról, esetleges működési zavarairól.

 

A Konstellációanalízis egy állapotfelmérő visszajelző rendszer.

A megelőzés, az életmódreform és a szelíd gyógymódok felé vonzódóak könnyebben hasznosíthatják, mert ők jobban hajlandóak a legálisan beszerezhető CBD (CannaBiDiol = fitokannabinoid) készítmények valamelyikét akár több hónapon át szedni, és a megfigyeléseiket a saját érdekükben összegyűjteni. 

A jelenlegi szűrőprogramjainkra is ráépíthető ez a visszajelző rendszer.

A kizárólag külső segítséget elváró pácienseknek viszont nehezebb ilyen módon segítséget nyújtani.

 

A Konstellációanalízissel és a mérés kapcsán felvett anamnézissel célzottan ki lehet választani a ma legálisan beszerezhető CBD-készítmények közül a leginkább megfelelő típust. Sokféle termék van, melyek egy része származik csak megbízható forrásból. Azokon belül is olyat célszerű alkalmazni, ami az adott személy panaszai és tünetei mellett, a mérések alapján alkalmas a saját endokannabinoid rendszere támogatására.

A méréseken alapuló gondozási rendszer segítségével kivédhető az a mai hibás gyakorlat, miszerint sokan találomra kiválasztott termékekkel próbálkoznak.

A termékvásárlás jogi szabályzáshoz kötött, és az adagolás módjának is több speciális szempontja van, amiről az ismeretterjesztő előadásban szó esik.

 

Időpontja: 2019. április 26., 18.00

A belépőjegy ára: 2500 Ft

Helye: Vitahelp Egészségközpont, 1125 Budapest, Zsolna u. 27.

Kapcsolat