Lendület Szűrővizsgálat

Azoknak ajánljuk, akik rövid idő alatt szeretnének átfogó képet kapni szervezetük aktuális állapotáról, fizikailag aktívak, vagy csupán erőt szeretnének meríteni a mindennapok kihívásaihoz.
A szervezet dinamikája testi és lelki síkon összekapcsolódik: a stressz fájdalmas nyomokat hagyhat a gerinc mentén keletkezett izomcsomókban. Ezek miatt esetleg rosszul alszanak éjszakánként, másnap kimerülten kelnek. Ennek következménye lehet, hogy rosszabbul teljesítenek a munkában és a hétköznapokban is, ezek pedig nem csak az egészségi állapotunkra lehetnek kihatással. Ez egy ördögi kör. Előzzük meg ezeket a problémákat!

Szűrővizsgálatunk a fizikai és lelki dinamikát is elemzi, majd terapeutáink segítenek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a lendület visszaszerzéséhez, illetve megtartásához!

A Lendület Szűrővizsgálat elemei:

Műszeres gerincvizsgálat

A módszer egy hazánkból elszármazott mérnök találmánya, aki a repülőgépgyártásban régóta használt technikát ültette át az orvoslásba.

Az egy csigolyatestből kilépő gerincvelői idegek testünk adott részét hálózzák be idegekkel, ezért a csigolyák elcsúszása vagy a gerincből kilépő ideg nyomás alá kerülése a belső szervek működésének zavarához vezethet. A műszer a gerinc részeit (nyaki, háti, ágyéki és keresztcsonti) külön elemzi. Ezután a terapeuta kiválasztja a korrigálandó csigolyaszelvényeket és lehetőség szerint rögtön kezeli is ezeket személyre szabott korrekciós technikával vagy egy alternatív kezelési módszerrel, például masszázzsal. Ezután a gerinc kiválasztott területeit újból fel lehet mérni, hogy a korrekció/kezelés előtti körülményeket össze lehessen hasonlítani a korrekció/kezelés utániakkal. Jól alkalmazható fejfájás, sérv, ízületi panaszok, az ún. triggerpontok kötöttsége esetén, illetve derékfájdalmak, háti panaszok, idegbecsípődés, végtagzsibbadás, izomláz kezelésére is használható.

Pulzusdiagnosztika

A vizsgálat 300 EKG-leütés alatt a bioritmus (idegrendszer) általános állapotát méri, képet kaphatunk továbbá a szervezetünk biológiai életkoráról, a napi aktuális energiaszintről, az energiatermelésről és -felhasználásról, a folyadékháztartásról, az emésztés-felszívódás arányáról, az alvás minőségéről, a stressz-szintről, illetve a szervezet stresszadaptációs képességéről. A vegetatív ritmus szabályozása meghatározza például az emésztés hatékonyságát, működését, de alapvetően meghatározza minden szervrendszerünk működésének ritmusát, és összehangolja azok működését.

A módszer nagyon jól használható a mindennapokban akár aktuális kihívások, élethelyzetek gyors elemzésére, és, hogy ezek a hatások mennyire befolyásolják saját belső ritmusunkat.

Egy esetleges sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban is hasznos lehet, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, folyamatában lehet követni annak hatását.

Testösszetétel elemzés
A BodyPedia DSM-BIA és SMFIM technológiája több mint 40 különböző testmérési paraméter alapján készít jelentéseket – a legátfogóbb személyes egészségügyi adatokat biztosítva. Több, különböző frekvenciákat használ az intracelluláris és extracelluláris folyadékok mérésére, így pontos testvíz elemzést végez. A BodyPedia megméri a test mind az öt hengerét (bal/jobb kar, törzs, bal/jobb láb), hogy pontos és részletes eredményeket adjon. Egyedi modellező algoritmussal dolgozza fel az adatokat.