Baba-szűrővizsgálat

Optimális esetben szervezetünk akkor a legegészségesebb, amikor megszületünk. Azonban adódhatnak olyan kivételek, amikor már csecsemőkorban kialakulnak (komolyabb) betegségek.
Az egészségügyi rendellenességek korai felismerésének lehetőségét teremti meg a 0-6 éves korig igénybe vehető vizsgálat. Teljesen fájdalommentes, ártalmatlan, gyors és pontos, éppen ezért minden babának ajánlható.

A Baba-szűrővizsgálat mellé erősen ajánlott elsősorban az édesanya vizsgálata, mert minél kisebb a gyermek, annál inkább összefonódik élete (és így egészsége is) a babával, és sokszor a probléma nem a babában, hanem az anyában keresendő.
Az édesanyáknak a Komplex vagy az Emésztőrendszeri Szűrővizsgálatot ajánljuk!

A Baba-szűrővizsgálat elemei (egytől egyig fájdalommentesek):

Biofeedback

Amikor egy szerv vagy szervrendszer megbetegszik, megváltozik az elektromágneses tevékenysége: az egészséges és fiziológiailag normális rezgésszámokon kívül olyan kóros hullámokat kezd kibocsátani, amelyek nemcsak az adott szerv, hanem az egész szervezet működését gyengítik. A vizsgálattal mód nyílik a szervezetben kialakult, minimális, még alig észlelhető eltérések kimutatására, amelyek a későbbi, súlyosabb elváltozások előjelei, esetleg kiinduló okai lehetnek. Segítségével feltérképezhetjük a szervezettel kapcsolatban álló környezeti allergének, toxikus anyagok, környezeti ártalmak hatásait, valamint a szervezet aktuális vitamin-, ásványianyag- és aminosav-ellátottságát.

Anamnézis felvétel, és terápiás összefoglaló

A személyes és családi anamnézis felvétele után státusz felvétele. Ebben a fázisban megtörténik az egyes vizsgálatok kielemzése, kiértékelése, illetve az integrált medicina alkalmazásával a terápiás javaslatok összefoglalása, az étrend- és életmód változások megvitatása, az új elemek átbeszélése.

Non-invazív véranalízis

A készülék a megszokott (vizelet-vérkép) laboratóriumi paramétereken messze túlmutató vizsgálati spektrumot ölel fel, ráadásul az alap paraméterek mellett azok értelmezését és a tényleges élettani folyamatok megértését segítő eredményekkel is szolgál. Hőmérsékletméréses módszerrel élő vért vizsgálunk, a test biológiailag aktív pontjaira helyezett elektródák segítségével. A vizsgálat többek között a máj- és emésztőenzimeket, a különböző szervek vérellátását, néhány hormonszintet, a vér alakos elemeit, vérgázparamétereket, vesefunkciókat, tüdő- és keringési mutatókat nézi.