Galéria

Galéria

Miben segít a dietetikus?

Az egészséges életmód fontos része az egészséges és tudatos táplálkozás. Az alábbi területeken biztos megoldást nyújt Király Éva, de számos más probléma megoldásában is segítségükre lehet.

 

Dietetika

DietetikaTanácsadási területek

- Egészséges táplálkozási szokások kialakítása
- Fogyókúra
- Várandós- és szoptatós étrend
- Csecsemő- és gyermek étrend
- Vegetáriánus étrend
- Cukorbetegség   
- Szív- és érrendszeri megbetegedések
- Székrekedés
- Táplálék allergiák és intoleranciák

Dietetikai Szolgáltatások

- Táplálkozási állapotfelmérés, szaktanácsadás (60 perc)
- Kontroll konzultáció (30 perc)
- Mintaétrend készítés javasolt kalóriamennyiséggel (1 hetes)
- Mintaétrend készítés javasolt kalóriamennyiséggel (2 hetes)
- Személyre szabott táplálkozási tanácsadás 1 hetes mintaétrenddel
- Személyre szabott táplálkozási tanácsadás 2 hetes mintaétrenddel
- Food Detective ételintolerancia teszt ( a teszt értékelése és az eredménynek megfelelő táplálkozási tanácsadás 30 percben)

Táplálkozási tanácsadás, állapotfelmérés

A tanácsadás során, az anamnézist és egy testösszetétel vizsgálatot követően kiértékelésre kerülnek a páciens étkezési szokásai (ha van, táplálkozási naplója), részletesen átbeszéljük az adott étrend, diéta alapszabályait, a választandó és kerülendő nyersanyagcsoportokat, konyhatechnológiákat. Az elhangzott tanácsok gyakorlati alkalmazását az írásban kiadott tájékoztatók, útmutatók egészítik ki, igény szerint receptek és mintaétrend segíti.

Kontroll, konzultáció

Az első tanácsadást követően bizonyos esetekben kontrollra lehet szükség. A konzultáció során a páciens kérdéseire választ kap, további gyakorlati tanácsokkal a kívánt eredmény eléréséhez.

Mintaétrendek

A szükséges diétának megfelelő mintaétrend, receptekkel, anyag kiszabattal, részletes tápanyagtartalommal, javasolt kalóriamennyiséggel.
Mintaétrendet azoknak a pácienseknek tudunk összeállítani, akik korábban személyes dietetikai konzultáción már részt vettek!

Táplálkozás-Beállítás

Táplálkozás-Beállítás

avagy Kiút a táplálkozási “tanácsok” útvesztőjéből

táplálkozás beállításAz elmúlt években jó néhány országban nyílt alkalmam az élelmiszeripar és a táplálkozástudomány több területén tevékenykedni, mely élmények alapvetően meghatározták jelenlegi ismereteimet. 

Hosszú évek óta átfogóan foglalkozom az élelmiszerek és a táplálkozás kaotikus és bonyolult témakörével. Megszerzett tapasztalataimra és tanulmányaimra alapozva kutatom, értékelem és hasonlítom össze a  jelentősebb életmód programokat, „diétákat” és terápiás célú étrendeket. Sokat ezek közül saját magamon is kipróbáltam… Idővel az vált küldetésemmé, hogy utat mutassak a kialakult káoszban és személyre szabottan adjam át azokat az alapelveket, amelyek kivezetnek a táplálkozási „tanácsok” és egymással versengő rendszerek útvesztőjéből. A küldetés a hitelességen és az őszinteségen nyugszik, valamint az értékteremtés és a valódi ismeretátadás a cél.

Táplálkozás-Beállítás névre keresztelt módszerünk az egyéni sajátosságok figyelembe vételével kialakított, személyre szabott étrend, ahol egy különlegesen felépített ismeretanyag segítségével egy életre szóló tudást és eszköztárat nyújtunk át az egészségük iránt elkötelezetteknek. „Rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra, hogy milyen lépések vezetnek el Téged a szervezeted igényeinek megfelelő, egészséges táplálkozáshoz….” Avagy hogyan tudod felépíteni személyes étrendedet… amely aztán megvalósítható a mindennapokban.

Társaimmal nem egy elvet képviselünk, hanem az egészséget! Úgy, ahogy azt az egyén megkívánja… azaz túl az általános és felületes tanácsokon, valamint…. Az évek során több neves gyógyszerész, természetgyógyász, orvos, táplálkozási szakértő, mikrobiológus és hatóanyag-specialista látogatta már meg előadásainkat, tanfolyamainkat.

„Megosztom Veled azt a tudást, amivel kellő rálátásod lesz a különböző táplálkozási irányelvekre és arra, hogy mi működik mindenkinek és mi nem… Megtudhatod, hogy miként támogat egy egyéni sajátosságok alapján kialakított, személyre szabott étrend abban, hogy energikus és egészséges legyél.” – Bartha Ákos

Forrás: http://taplalkozasbeallitas.hu

Ételintolerancia teszt

Food Detective ételintolerancia teszt

Egyre több embernél jelentkezik a krónikus élelmiszer-érzékenység. A Brit Dietetikai Társaság elnöke szerint az emberek 45%-a szenved egy vagy több, ételintolerancia által okozott tünettől.

Az ételintolerancia tünetei, rendszeresen visszatérő, sokféle kellemetlen panasz lehet: 
- emésztési zavarok (puffadás, szelek, hasmenés, székrekedés)
- bőrelváltozások (pattanások, akne, kiütések)
- ismétlődő fejfájás (migrén)
- alvászavarok (álmatlanság)
- ízületi fájdalmak
- súlyproblémák (hízás/fogyás)

Egyidejűleg többféle panasz is jelentkezhet. A tünetek gyakran látszólag minden előzmény, ok nélkül jelentkeznek. A legtöbb esetben azonban a laboratóriumi leletek semmilyen konkrét betegségre nem utalnak.
A teszt segítségével egy csepp vérből egy órán belül 46, élelmiszer-specifikus IgG antitest pontos, gyors meghatározására nyílik lehetőség.