Ha van iskolás korú gyermeked, akkor saját bőrödön tapasztalhatod, hogy az augusztus vége a tanévre való felkészülés jegyében zajlik a családban. Beszerezzük az iskolai felszereléseket és a nyáron kinőtt ruhák helyett újakkal pótoljuk a ruhatárat. A fodrászt is útba ejtjük, hogy gyermekünk fizimiskája is rendben legyen a sulikezdésre. De mivel tápláljuk, hogy a tanévet jó kondícióban, megfelelő koncentrációval teljesíthesse?

Az egyik legnagyobb kihívás minden bizonnyal az, hogy a szervezetét is felkészítsük az iskolai üzemmódra. Ehhez először is vissza kell szoktatnunk a korai lefekvéshez, hogy a reggeli kelés ne viselje meg nagyon.
Nyáron jellemző, hogy sokszor rendszertelenül étkezik csemeténk, szeptembertől újra gondot kell fordítanunk arra, hogy tartalmas reggelit kapjon, és csomagoljunk neki tízórait is. Sok gyerek éhesen ül be az első órára, ami nem csak figyelemzavart okozhat, de fizikálisan sem érzi magát jól a bőrében. Fontos, hogy egy flaska víz is legyen az úticsomag része.
Készüljünk fel arra, hogy sok új impulzus éri majd a gyereket, különösen az első hetekben. Lehet, hogy túlságosan izgatott lesz, vagy szorongással tölti el a nyári felhőtlen napokat követő feszes napirend. Nyomaszthatják az iskolai elvárásoknak való félelmek is. Ezekben az esetekben általában nem elegendő megnyugtatnunk, szükséges egy-egy szelíd gyógymód bevetése. A Kaliforniai máktinktúrát már többször is ajánlottuk erre a célra, de az álmatlanságot, és a nyugtalanságot is jó eredménnyel kezelhetjük ennek a készítménynek az alkalmazásával.
Talán nem gondolunk arra, hogy a vitaminok bevitele is elengedhetetlen iskolásunk számára. Az új körülmények, új társak és az új elvárások miatt fáradékonyság, feszültség jelentkezhet a gyermeknél, aki hosszabb távon étvágytalanságtól és alvászavartól szenvedhet. Érdemes tehát a szervezet stressztűrő képességét már a gyermekednél is növelni.
Tehát ahhoz, hogy egész évben egészséges legyen, a megfelelő vitaminokhoz juttassuk hozzá emberpalántánkat. Ahogy korábban részletesen is megírtuk, egyre kevesebb a számunkra hasznos tápanyag a gyümölcsökben és a zöldségekben. Így hiába ettünk belőlük kilószámra az év folyamán, a vitamin- és nyomelempótlásra mindannyiunknak szüksége van, a gyereknek is.
Kifejezetten gyerekeknek ajánlott termékeink közül webshopunkban válogathatsz vagy kérd szakembereink segítségét az ideális vitaminadagolásról.