Horváth Anita

hangmasszőr

Horváth Anita vagyok, diplomás hegedűművész és tanár, 2004 óta a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus zenekar tagja. Emellett egyéni hangmasszázs kezeléseket, és csoportos hangfürdőket tartok.

Művészi beállítottságom miatt mindig is érdekelt a kreatív, önkifejező, emberi kapcsolatokra épülő, mély érzéseket adó, részletekben elmerülő alkotói munka, mellyel kifejezhetem érzéseimet, gondolataimat, az emberek iránti szeretetemet, törődésemet. Hegedűművészi pályafutásom mellett olyan elfoglaltságot kerestem, amiben benne van a zene és terápia, az alkotás, a fejlődés. Így jutottam el Peter Hess hangmasszázs módszeréhez, amivel teljes mértékben „függőségi viszonyba” kerültem, mint kezelést adó, és mint páciens is.
Az egyéni hangmasszázs Peter Hess által kifejlesztett módszerrel, nevéhez fűződő terápiás hangtálakkal történik. Az alapkezelésnek megadott sorrendje, menete van, ehhez igazítjuk a vendég igényeit, problémáját, így lesz személyre szabott a kezelés.

A csoportos hangfürdők alkalmával zenészi tapasztalataimra, spontán megérzéseimre, hallásomra hagyatkozom, improvizációs jelleggel. A hangfürdőzés számomra is egy relaxáció, feltöltődés, amit öröm átadni másoknak. A hangtálakra hangszerként tekintek, csodálom felhangokban gazdag, különleges rezgésüket, hangjukat,  minden alkalommal magával ragadnak. Örülök, hogy olyan módszert találtam, mellyel adni és kapni is jó, feltölt, ellazít, kikapcsol.
A Peter Hess féle hangmasszázs (egyéni kezelés), és a csoportos gyermekfoglalkozás tanfolyamokat Radnai Zsuzsannánál végeztem el, aki a Peter Hess Akadémia Magyarország vezetője és oktatója.