Galéria

Galéria

"Lendület" szűrővizsgálat

A szervezet dinamikája fizikai és lelki síkon sok esetben összekapcsolódik. A stressz bizony fájdalmas nyomokat hagyhat a gerincoszlop mentén keletkezett izomcsomókban, s e kellemetlen fájdalmak miatt esetleg rosszul alszunk éjszakánként, másnap kimerültek vagyunk. Ennek következménye lehet, hogy rosszabbul teljesítünk a munkában és a hétköznapokban is, ezek pedig további egészségi állapotunkra lehetnek kihatással. Ördögi kör. Előzzük meg ezeket a problémákat!

"Lendület" szűrővizsgálatunk a fizikai és lelki dinamikát is elemzi, majd terapeutáink segítenek megtalálni a lehető legmegfelelőbb megoldást a mindennapi lendület visszaszerzéséhez, illetve megtartásához.

Szűrővizsgálatunkat azoknak ajánljuk, akik törődnek egészségükkel, és rövid idő alatt szeretnének átfogó képet kapni szervezetük aktuális állapotáról; fizikailag aktívak, vagy csupán erőt szeretnének meríteni a mindennapok kihívásaihoz.

"Lendület" szűrővizsgálat most 19 000 Ft-ért!

A felmérés tartalmaz egy pulzusdiagnosztika-vizsgálatot és egy gerinc-állapotfelmérést kezeléssel. A diagnosztikai eredmények kiértékelése alapján személyre szabott életmód- és terápiás programot állítanak össze terapeutáink.

Fázisai:

Műszeres gerincvizsgálat

Az eljárás objektív módszer az ízületek merevségének vagy rugalmasságának mérésére, illetve biztonságos és hatásos módszer az emberi gerincoszlop mechanikai rendellenességeinek kezelésére.

Meghatározzuk azokat a csigolyaszelvényeket (szegmenseket), amelyeknek más az ellenállási válasza, mint ami egy hasonló esetben, hasonló csigolyaszelvényen normálisként elvárható. A készülék a gerinc minden részét (nyaki, háti, ágyéki és keresztcsonti) külön elemzi és az eredményt grafikusan jeleníti meg. Az elemzési fázis után a kiválasztjuk a korrigálandó szelvényt vagy szelvényeket, és a korrekciós rendszer rezonanciával korrigáltan kopogtatja a kiválasztott gerincszelvényeket.

A rendszer lehetővé teszi a terapeutának, hogy optimális korrekciós technikát vagy egy alternatív kezelési módszert válasszon. A módszer vagy a korrekciós rendszerbe épített technikát alkalmazza, vagy más fizikai terápiát (pl. masszázst). Ezután a gerinc kiválasztott területeit újból fel lehet mérni, hogy a korrekció vagy kezelés előtti körülményeket össze lehessen hasonlítani a korrekció vagy kezelés utáni eredményekkel.

Pulzusdiagnosztika

Az emberi szervezet működésében különböző időintervallumokra vetíthető ciklikusság jellemző. Legyen szó a különböző enzimek, hormonok, idegingerület átvivő anyagok, vagy egyéb élettani ciklusokat szabályozó fehérjemolekulákról, a ciklikus működés egyensúlya alapfeltétele az egészséges funkciók fenntartásának. A bioritmus digitális analizátora éppen ezt a működést vizsgálja, azaz az emberi szervezet biológiai ritmusának elemzését végzi el. A mérés alapja az elektrokardio frekvenciák széles sávjának detektálása, azaz a bioritmikus információs elemzés új technológiája - az ú.n. fraktális neurodinamika.

  • Dinamikus vizsgálat során ellenőrzi a páciens funkcionális és pszichofizikai állapotát - fázis analízis és az agyi bioritmus képei alapján - valamint értékeli a gyógyítási folyamat során alkalmazott hagyományos és nem tradicionális terápiák hatásosságát.
  • A központi szabályozás és endokrin rendszer neurodinamikus értékelése a szervezet biológiai ritmusának megfelelően.
  • Sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, folyamatában lehet követni a hatást.
  • A sportolók fizikai terhelésekhez való alkalmazkodásának, edzettségi fokának, a fizikai terhelésekhez szükséges energia ellátás gyors kontrollja.
  • A szervezet bioritmusának, harmonizációs állapotának elemzése a fraktális elemzés módszerével.
  • Funkcionális állapotmutatók változásának dinamikus vizsgálata - "egészség naptár".
  • A szív és érrendszer állapotának értékelése és a neurohumorális rendszer szabályozása az EKG görbék időparaméterei alapján.
  • A vegetatív szabályozás mutatóinak elemzése statisztikai módszerekkel a szívritmus időbeli mutatói alapján.