Galéria

Galéria

Optimum szűrővizsgálat

Optimum szűrővizsgálat


Főként azoknak, akik mind a fizikai, mind a pszichikai stressz hatásainak ki vannak téve. Például olyan irodai dolgozóknak, akik túlnyomórészt vagy egész napos ülő munkát végeznek úgy, hogy közben sürgetik a határidők, és a megfelelés igénye. Továbbá olyan fizikai munkát végzőknek, akiknek munkája monoton, vagy a teljesítményi cél eléréséért van jelen életükben a pszichikai stressz. 

Fázisai

Biofeedback

A modern orvostudomány nem tudna létezni az olyan diagnosztikai eljárások nélkül, mint az EKG, EEG, EMG, amelyek a szív, az agykéreg és a vázizomzat elektromos aktivitását mérik. A szervezet elektromos tevékenységének mérése azonban újabb korszakához érkezett: ez a biofeedback elven működő diagnosztika és terápia alkalmazása.

Amikor egy szerv vagy szervrendszer megbetegszik, megváltozik az elektromágneses tevékenysége, az egészséges és fiziológiailag normális rezgésszámokon kívül olyan kóros hullámokat kezd kibocsátani, amelyek nem csak az adott szerv, hanem az egész szervezet működését gyengítik. A vizsgálattal mód nyílik a szervezetben kialakult, minimális, még alig észlelhető eltérések kimutatására, amelyek a későbbi, súlyosabb elváltozások előjelei, esetleg kiinduló okai lehetnek. Segítségével feltérképezhetjük a szervezettel kapcsolatban álló környezeti allergének, toxikus anyagok, környezeti ártalmak hatásait, valamint a szervezet aktuális vitamin, ásványi anyag és aminosav ellátottságát.

A biofeedback terápia során alkalmazott készülék segítségével lehetőség nyílik a különböző szervek és szervrendszerek fiziológiai és patológiai hullámainak elkülönítésére és a kóros rezgéstartomány csökkentésére, illetve semlegesítésére, valamint az egészséges hullámok normál szintre való felerősítésére.

"Klasszikus" belgyógyászat

Klasszikus személyes és családi anamnézis felvétele után, részletes belgyógyászati vizsgálat és státusz felvétele. Belgyógyász szakorvos által megtörténik az egyes vizsgálatok kielemzése, kiértékelése, illetve az integrált medicina alkalmazásával a terápiás javaslatok összefoglalása. Fontos elem a talált eltérésekre személyre szabott módon összeállított életmód és táplálkozási tanácsadás.

Műszeres gerincvizsgálat

Az eljárás objektív módszer az ízületek merevségének vagy rugalmasságának mérésére, illetve biztonságos és hatásos módszer az emberi gerincoszlop mechanikai rendellenességeinek kezelésére.

Meghatározzuk azokat a csigolyaszelvényeket (szegmenseket), amelyeknek más az ellenállási válasza, mint ami egy hasonló esetben, hasonló csigolyaszelvényen normálisként elvárható. A készülék a gerinc minden részét (nyaki, háti, ágyéki és keresztcsonti) külön elemzi és az eredményt grafikusan jeleníti meg. Az elemzési fázis után a kiválasztjuk a korrigálandó szelvényt vagy szelvényeket, és a korrekciós rendszer rezonanciával korrigáltan kopogtatja a kiválasztott gerincszelvényeket.

A rendszer lehetővé teszi a terapeutának, hogy optimális korrekciós technikát vagy egy alternatív kezelési módszert válasszon. A módszer vagy a korrekciós rendszerbe épített technikát alkalmazza, vagy más fizikai terápiát (pl. masszázst). Ezután a gerinc kiválasztott területeit újból fel lehet mérni, hogy a korrekció vagy kezelés előtti körülményeket össze lehessen hasonlítani a korrekció vagy kezelés utáni eredményekkel.

Non-invazív véranalízis

Ez a non-invazív vérkép és metabolit-analizátor olyan készülék, amely a megszokott (vizelet-vérkép) laboratóriumi paramétereken messze túlmutató vizsgálati spektrumot ölel fel, ráadásul az alap paraméterek mellett azok értelmezését és a tényleges élettani folyamatok megértését segítő eredményekkel is szolgál. A módszer lényege az emberi test felületének biológiailag aktív referencia pontjain végzett hőmérséklet mérés.

A vizsgálat célja a változások meghatározása például a vér alakos elemeinek összetételében és a kémiai reakciók lefutása során, amelyek kölcsönhatásban vannak a szervezet által szabályozott oxigénfelvétellel, valamint széndioxid kibocsátással.

Pulzusdiagnosztika

Az emberi szervezet működésében különböző időintervallumokra vetíthető ciklikusság jellemző. Legyen szó a különböző enzimek, hormonok, idegingerület átvivő anyagok, vagy egyéb élettani ciklusokat szabályozó fehérjemolekulákról, a ciklikus működés egyensúlya alapfeltétele az egészséges funkciók fenntartásának. A bioritmus digitális analizátora éppen ezt a működést vizsgálja, azaz az emberi szervezet biológiai ritmusának elemzését végzi el. A mérés alapja az elektrokardio frekvenciák széles sávjának detektálása, azaz a bioritmikus információs elemzés új technológiája - az ú.n. fraktális neurodinamika.

  • Dinamikus vizsgálat során ellenőrzi a páciens funkcionális és pszichofizikai állapotát - fázis analízis és az agyi bioritmus képei alapján - valamint értékeli a gyógyítási folyamat során alkalmazott hagyományos és nem tradicionális terápiák hatásosságát.
  • A központi szabályozás és endokrin rendszer neurodinamikus értékelése a szervezet biológiai ritmusának megfelelően.
  • Sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, folyamatában lehet követni a hatást.
  • A sportolók fizikai terhelésekhez való alkalmazkodásának, edzettségi fokának, a fizikai terhelésekhez szükséges energia ellátás gyors kontrollja.
  • A szervezet bioritmusának, harmonizációs állapotának elemzése a fraktális elemzés módszerével.
  • Funkcionális állapotmutatók változásának dinamikus vizsgálata - "egészség naptár".
  • A szív és érrendszer állapotának értékelése és a neurohumorális rendszer szabályozása az EKG görbék időparaméterei alapján.
  • A vegetatív szabályozás mutatóinak elemzése statisztikai módszerekkel a szívritmus időbeli mutatói alapján.