FOODTEST 200+ - ételintolerancia mérés

A FOODTEST 200+ a laboratóriumban alkalmazott fehérjechip alapú ételintolerancia mérés. Egyetlen, kis mennyiségű vérmintából egyidejűleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki. A számszerű eredmények az érzékenység mértékére is utalnak. Amennyiben bizonyos élelmiszereknél a teszt jelentős érzékenységet mutat, feltétlenül érdemes megfelelő szakemberrel konzultálni a további teendőkkel kapcsolatban.

Hogyan segít a FOODTEST?

Azt, hogy a FOODTEST 200+ ételintolerancia teszt hogyan képes segíteni Önnek, egy valós életből vett példán keresztül tudjuk szemléltetni. Egy hölgy krónikus migrénes fejfájással küzdött, melynek okát nem találták. Részt vett a FOODTEST 200+ vizsgálaton, majd az eredményt megbeszélte egy szakemberrel. A szakember tanácsai alapján változatott diétáján, a reaktívnak bizonyult élelmiszereket kezdte elkerülni. Már egy hónap után jelentősen csökkent, majd teljesen megszűnt a fejfájása!

Miért érdemes az intolerancia vizsgálatot elvégezni?

  1. Az ételintolerancia általában a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereknél fordul elő.
  2. A legtöbben nincsenek tudatában annak, ha olyan élelmiszert fogyasztanak, melyek megbetegítik őket.
  3. Az IgG reakciók (ételintolerancia) sokkal gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), minden harmadik embert érintenek.
  4. Az ételintoleranciát okozó IgG reakciók hosszú idő alatt fejlődnek ki, a FOODTEST 200+ nélkül csak nagyon nehezen lehet azonosítani azokat.
  5. Számos betegség és életminőséget rontó állapot összefüggésbe hozható az ételintoleranciával.
  6. Több krónikus betegség javítható az intoleranciát okozó ételek kiküszöbölésével.

 

A FOODTEST 200+ előnyei

Jelenleg nincs más olyan vizsgálat, mely több élelmiszer érzékenységet képes kimutatni, mint a FOODTEST 200+! Egyetlen, kis mennyiségű vérmintából egyidejűleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

A leggyorsabb és legmegbízhatóbb módszer az ételintoleranciák kimutatására!

Mi az ételintolerancia?

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. A FOODTEST 200+ az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgálja. A vérvizsgálat során az élelmiszerek ellen termelődött IgG típusú antitestek mennyisége kerül meghatározásra. 

Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé.

Az ételintolerancia tünetei

Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség, de nagyon kellemetlen tüneteket okozhat. A tünetek erőssége függ a beteg által termelt enzimek, illetve az elfogyasztott reaktív táplálék mennyiségétől.

Gyermekeknél az ételintolerancia hasi panaszok kialakulása mellett hozzájárulhat ekcémás bőrelváltozások, figyelemhiány-hiperaktivitás zavar (ADHD) tüneteinek kialakulásához.

Felnőtteknél gyomor-bélrendszeri panaszok (puffadás, hasfájás, hasmenés, székrekedés) mellett a krónikus bőrbetegségek, depresszió, szorongás tüneteit ronthatja és az elhízásban is szerepet játszhat.  Bővebb információ a Pacienseknek menüpont alatt található.

Az ételintolerancia okai

Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni.

Gyógyszerek, tartósítószerek -  Egyesek nehezebben tudják semlegesíteni vagy erősebben reagálnak bizonyos szerekre (szalicilátok, szulfitok, hisztamin)

Toxikus komponensek - Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.

Az ételintolerancia kezelése

Az ételintolerancia kezelése egyszerűen az érzékenységet okozó étel elhagyása az étrendből. Azonban ügyelni kell arra, hogy az elhagyott ételben található fontos tápanyagokat más módon pótoljuk és elkerüljük a hiányos táplálkozást. 

Az adott ételintolerancia nem feltétlenül tart a paciens élete végéig. Ha az érzékenységet kiváltó ételt hosszabb ideig nem fogyasztják, akkor a szervezet képes lehet kisebb mennyiségben ismét tolerálni azt.A megfelelő diéta kialakításához mindenképpen dietetikus tanácsát javasolt igénybe venni.

forrás: http://foodtest.hu/

 Érdeklődés, bejelentkezés, további információk

Név:*
Telefon:*
-
E-mail:*
Szolgáltatás:
Üzenet:*