Galéria

Galéria

BEMER terápia

A BEMER terápia a korlátozott vagy zavart mikrokeringést stimulálja. Ezáltal a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválódik és támogatást kapnak a fontos szabályozási folyamatok. A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan legfontosabb része, gondoskodik a szöveteknek és a szerveknek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásáról, az anyagcsere-végtermékek elszállításáról és az immunrendszer aktiválásáról. A korlátozott, vagy zavart mikrokeringés következtében a sejtek gyorsabban öregszenek, ami a rossz közérzet (hangulati zavar) és betegség oka lehet.

A BEMER szignál 

BEMER készülékA BEMER III. generációs készülékek pulzáló elektromágneses tér segítségével juttatják a szervezet különböző szöveteibe a dinamikus frekvenciakarakterisztikával rendelkező növekvő BEMER jelimpulzust, amely a különböző szövetekben kaszkádfolyamatokat indít el. A jelentős, hosszútávú hatásért, mely maximumát a terápiát követő egy órán belül éri el és mérésekkel alátámasztottan több, mint 72 órán keresztül kifejti hatását, maga a modulált BEMER jel a felelős.

A BEMER technológián kívül a pulzáló elektromágneses terápiák egyike sem tartalmaz vazomotorikus jelet, ami a mikrokeringés rugalmas érfalmozgását hatékonyan befolyásolja, csak az 5 világszabadalommal védett BEMER technológia.

A BEMER technológia 

A BEMER technológia magja egy fizikai, többdimenziós szignálszerkezet, amely mint egy kívülről alkalmazott, mikroérrendszerre ható „pacemaker“ a korlátozott és zavart mikrokeringést hatékonyan stimulálja. Ezzel a BEMER terápia nagyon hatékonyan támogatja a legfontosabb szabályozó mechanizmusok egyikét a megelőzésben, valamint a gyógyulási, felépülési és regenerációs folyamatokban.

A BEMER szignál bizonyítottan stimulálja az immunrendszer működését, jótékonyan befolyásolja a fehérjeszintézist és segít az oxidációs egyensúly irányításában (szabadgyökök). A BEMER alvóprogram az alvási fázisban történő testi szabályozási és regenerációs folyamatokat jelentősen befolyásolja, több mélyalvási periódust biztosít, a szervezet anyagcseretermékeinek kiválasztását javítja, a fertőzésekre való hajlamot csökkenti, az immunrendszert segíti és stimulálja a regeneratív és helyreállító folyamatokat. 

A BEMER általi előny – egyedülálló kezelési módszer mellékhatások nélkül 

A csökkent, zavart és elégtelen mikrocirkuláció esetén a szükséges életelemek, a gyógyszerek nem tudnak eljutni elégséges módon a szövetekhez, illetve onnan a termelődő anyagcsere termékek nem tudnak eltávozni. A BEMER terápia az összerek 74%-át jelentő hajszálerekben valódi, dokumentált, hatástani tanulmányokkal igazolt módon hosszútávon képes a keringést befolyásolni. Más fizioterápia vagy gyógyszeres terápia nem ismert a BEMERen kívül, mely hosszabb távon képes lenne befolyásolni a hajszálerek rugalmas érfalmozgását! 

A BEMER terápia beültetett pacemakerek, defibrillátorok, inzulinpumpák esetén is alkalmazhatók, mert a BEMER szignál speciális, háromdimenziós szerkezetének köszönhetően az implantátumok ésszerű felismerési határa alatt marad. Ezért a pacemaker és defibrillátor BEMER terápia általi befolyásolása kizárható. A BEMER terápia beültetett protézisek esetén is biztonsággal alkalmazható – ezen előnyének köszönhetően számos fizioterápiás intézet választotta a BEMER-t, hogy a protézissel rendelkező betegeiknek is hatékony fizikoterápiás kezeléseket tudjanak biztosítani A BEMER több vizsgálattal is bizonyított módon használható a daganatos megbetegedések kezelésében, illetve daganatos betegek fizioterápiás kezelésében. 

A BEMER terápia várandós kismamák esetében is biztonsággal alkalmazható.