Egyenes gerinc

Minden iskolaév úgy kezdődik, hogy mindenki hallatja a hangját, mennyire fontos gyerekeink testtartása. Vitáznak iskolatáskákról, gerincferdülésről és természetesen igazuk van.


A fiatalkori fejlődés egyik nagyon fontos kérdése, hogy a növekedőben lévő test tengelye, legfőbb teherviselője megfelelő terhelés mellett erősödjön. Persze a baj később is kezdődhet: az elhízás, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka mind megannyi rizikófaktor, amely tartáshibák előidézője. A veszély azonban még azokat is fenyegeti, akik teljesen egészségesen élnek: a sportban szerzett sérülés hatására ugyanis a test önkéntelenül eltartja magát a fájdalomtól, lumbális tartásba menekül, ezzel megbontja a gerinc optimális statikáját és nagyon nehezen visszafordítható folyamatok indulnak el.

A gerinc nem csak statikailag fontos szervünk!

Mindezek azonban csak a könnyen felismerhető tünetek. A gerinc szerepe sokkal összetettebb ennél. A test összes idegpályája itt csatlakozik abba a nagy országútba, ami aztán végigfut a csigolyák mentén és az agyban gyűjti az információt. Ez az információs sztráda nem képes ellátni a feladatát, ha a gerinc nem megfelelően működik.
Kevesen tudják, hogy a gerinc-elváltozások okai lehetnek a belső szervek, a hormonális, a keringési és akár az idegi megbetegedéseknek is.
Ugyanis minden csigolya egy kapcsolódási pont, ahol az adott szervtől érkező idegpályák becsatlakoznak, éppen ezért az egyes csigolyák rendellenessége segít diagnosztizálni és így eredményesen kezelni a test teljes egészét, a belső szervek rendellenességeit.

gerincoszlopTények

  • Az emberiség fennállása, vagyis két lábon járásunk óta van tudomásunk gerincbetegségekről. Gyakoriságuk az utóbbi években jelentősen megnőtt és mára már népbetegséggé váltak
  • A világon minden harmadik ember csontízületi, azaz mozgásszervi betegségben szenved.
  • A hazai lakosság 15-20 százalékánál diagnosztizálható mozgásszervi betegség, több mint százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésben, és 10-20 százalékra tehető azoknak a száma, akiknél kopásos ízületi betegségek tünetei jelentkeznek.
  • Magyarország felnőtt lakosságának közel 80 százaléka szenved derékfájdalomtól, a középkorúak jó része leginkább emiatt kerül betegállományba.
  • Azok az emberek, akiknek feszesek a hátizmaik, porckorong károsodásuk, csontritkulásuk, fejfájásuk, isiászuk vagy egyéb gerincpanaszuk van, sokat szenvednek a fájdalomtól. E panaszok oka gerincbetegség vagy testtartási-, mozgási rendellenesség. Mivel a tartási rendellenességek már serdülőkorban is észlelhetők, korai felismerésükkel és kezelésükkel a későbbi, a gerinc helytelen terheléséből fakadó, maradandó elváltozások és panaszok megelőzhetők.
  • Az utóbbi években megdöbbentő hazai felmérések szerint a panaszmentes magyar ifjúság orvosi vizsgálatakor a gyermekek, fiatalok mintegy kétharmadánál a gerinc rendellenességei megtalálhatók.

Ezek a rendellenességek - az ehhez társuló környezeti ártalmakkal együtt - az életkor előrehaladtával kialakuló kopásos gerincbetegségek melegágyai. Rendkívül sok fájdalmas órát, napot, évet, s ami még ennél is fontosabb - nemcsak az egyénnek, hanem az egész magyar társadalomnak - nagyon nagyszámú munkaképtelenséget, keresőképtelenséget okoznak. Ha a betegség már kialakult, hosszasabb és nehezebb a karbantartása, gondozása, mint a meglévő gerinc-rendellenesség (de még nem kialakult porckopás) esetén a gerincbetegségek megelőzése.

A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás, életmód következménye. Kétségtelen, hogy gyakran örökölt tényezők, fizikai túlterhelés lényeges elemek egyes gerincbetegségek kialakulásában, de az is kétségtelen, hogy megfelelő életmóddal mindenki sokat tehet a gerincpanaszok megelőzése érdekében, különösen azok, akiknél ilyen hajlamosító tényező fennáll.

Sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint később meggyógyítani!

”Rugalmas gerinc = hosszú élet”  
(kínai mondás)

  

Önnek is szól „Egyenes gerinc” programunk, ha Ön is:

  • az egészségre törekszik és szeretné gerincfájdalmak nélkül élni az életét;
  • tudatosan gondolkodik és hisz a prevencióban;
  • céltudatos és nyitott a különböző természetes és tudományos eljárásokra;
  • ismerni és gondozni szeretné szervezetét, illetve érteni a benne zajló folyamatokat.


A szakemberek szerint a riasztó adatokban semmi meglepő nincs, hiszen a mindennapi hajszában (civilizációs betegségről van ugyanis szó) "mindent elkövetünk" a váz- és izomrendszeri problémák kialakulásáért: a monoton munka, a gyakori hajolás, a kényszertartások, a nehéz fizikai munka, a számítógépes munkahelyek terjedése, sőt a stresszes munkakörnyezet is mind hozzájárul az ízületek sérüléséhez. Ennek ellenére sokan megpróbálnak együtt élni a fájdalommal, ahelyett, hogy minél előbb szakemberhez fordulnának problémájukkal.

Mi szakértelemmel, odafigyeléssel és szeretettel várjuk Önt is gerinc-programunkon!

Egyenes gerinc programcsomagunk fázisai

1. Állapotfelmérés:
Programcsomagunk egy teljes körű, mindenre kiterjedő állapotfelméréssel kezdődik, melynek pontos és személyre szabott eredményei határozzák meg a gerinc-program tervezett intenzitását, felépítését. A diagnosztika ezen kívül olyan rejtett problémákra is rámutathat, melyek nem, vagy csak túl későn kerültek volna felismerésre. A kezelések a kvantummedicina legújabb felfedezéseit alkalmazó, gyengéden ható berendezésekkel történnek, melyek mellékhatásoktól és fájdalmaktól mentesen érik el a kívánt eredményt. A tökéletes hatáshoz természetesen olyan készítményekre is szükség van, amelyek szervezetünk hatóanyaghiányait pótolni tudják a lehető legtermészetesebb módon. Szakembereink a teljes körű állapotfelmérés eredményeit szem előtt tartva folyamatos tanácsadással, a program közös megtervezésével és állandó visszamérésekkel állnak rendelkezésére.

2. Gerinc-géppel a gerinc állapotának felmérése és kezelése:
Leggyakrabban alkalmazott készítményeink és kezeléseink (személyre szabottan):
Müller Wolfhart sportcsomag Regulattal, Cormin, Joint Complex, Kolagenum, valamint Gerinc kezelés, Speciális gerincmasszázsok, Papimi kezelés, Lézeres akupunktúra, Fényterápia, illetve Speciális gerinc kezelés, melyre bérlet lehetőségeket is tudunk biztosítani.

 Érdeklődés, bejelentkezés, további információk

Név:*
Telefon:*
-
E-mail:*
Szolgáltatás:
Üzenet:*