Tiszta tüdő

A tüdő fontos kiválasztószervünk, felelős a légzés működéséért. A be- és kilégzés a testet egy egész életen át életben tartja. A modern kor alapvető problémája, hogy szinte minden tevékenységet ülve végzünk, légzésünk erősen gyengül, ami az oxigénellátás és a sejtek oxigéntartalmának csökkenéséhez vezet.

A csökkent oxigénellátásra vezethető vissza számos megbetegedés:

  • a szívrendszer, a keringési rendszer és az immunrendszer károsodása
  • a teljesítőképesség visszaesése
  • az oxigénhiány csökkenti a sejtanyagcsere hatékonyságát: hypoxia (oxigénhiány) alakul ki, mely a szervezet elsavasodásához vezet

Szervezetünknek sok friss levegőre, azaz oxigénre van szüksége ahhoz, hogy fittek és egészségesek maradjunk. Aki betegség, gyengeség vagy korlátozott mozgásképesség miatt ritkán jut ki a friss levegőre, az anyagcseréjének, vérképének és általános közérzetének javításához ideális segítőtársra fog találni a Ricana oxigénfejlesztő gömb által nyújtott terápiában, melynek egyszeri használata kétórányi erdei sétával ér fel.
Függetlenül attól, hogy otthon tartózkodunk, az irodában dolgozunk, vagy akár éppen utazunk, a Ricana oxigénfejlesztő gömb segítségével bármikor tiszta, elemi oxigént lélegezhetünk be:

  • erősíti az immunrendszert,
  • vitalitással tölt fel,
  • elűzi a fáradtságot,
  • növeli a koncentrációs képességet,
  • természetes szépséget varázsol arcunkra,
  • jótékonyan hat lehangoltság és depresszió esetén.

Tiszta tüdő programunk másik fontos szegmense a dohányzásról való leszoktatás.
A legtöbb ember tudja, hogy a dohányzás káros hatású, és nemcsak a súlyos betegségek kockázatát növeli, hanem a ráncosodással és a fogak elszíneződésével is együtt jár.
Szerencsére ma már egyre fontosabbá válik a dohányzásról leszoktató technikák fejlesztése. Egészségközpontunk szakemberei is hatékony segítséget tudnak ebben nyújtani terápiáinkkal, növényi antioxidáns tartalmú étrend kiegészítőkkel támogatva a kezelést.
A dohányzás hozzájárulhat a stressz fokozódásához az emberi szervezetben, oka lehet az inzulin-rezisztanciának, a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. A dohányzás által gyengül az immunrendszerünk, ami végül vírusos és bakteriális fertőzésekhez, allergiához, idő előtti öregedéshez és krónikus megbetegedésekhez vezet.