Tudatosan - Egészségesen - Természetesen
Telefon +36 70/778-0902

Szív és érrendszeri szűrővizsgálat

Szív és érrendszeri szűrővizsgálat

Szűrővizsgálatunkkal teljeskörűen átvizsgáljuk szív-érrendszere aktuális állapotát, valamint fontos prevenciós tanácsokkal látjuk el egészségének és boldogságának megőrzése érdekében.
Ezt a vizsgálatot elsősorban olyan szív-érrendszeri rizikók megelőzésére fejlesztettük ki, mint a magasvérnyomás-betegség (hipertónia), keringési zavarok (állandó zsibbadás, fáradtság, nehezen gyógyuló sebek, stb.), illetve ajánljuk minden olyan már diagnosztizált betegnek, akinek a keringési rendszer szinten tartása kiemelten fontos (pl: cukorbetegeknek).

A Szív- és érrendszeri szűrővizsgálat elemei:

Artériás érvizsgálat
Az arteriográf nevű készülék egy magyar fejlesztés, mellyel az erek állapotát vizsgáljuk. Segítségével még abban a fázisban diagnosztizálható a kialakuló betegség, amikor a komolyabb egészségi problémák (pl. érelmeszesedés, érszűkület, szívinfarktus, agyvérzés) még megelőzhetőek. Értékes információkat kaphatunk az érfalban lévő sejtek működéséről, valamint az aorta rugalmasságáról. Maga a vizsgálat pár perc alatt elvégezhető, fájdalommentes, a vérnyomásméréshez hasonlít. A mérés 30 éves életkor felett mindenkinek javasolt, közülük is különösen annak, aki:

  • stresszes körülmények között él és dolgozik,
  • túlsúlyos,
  • dohányzik,
  • magas vérnyomása van,
  • magas a koleszterin- és/vagy a trigliceridszintje,
  • cukorbeteg, vesebeteg,
  • családjában előfordult magas vérnyomás, szívbetegség vagy cukorbetegség,
  • változó korban van,
  • bármilyen érbetegséggel összefüggő panasza van,
  • váratlanul memóriazavara kezdődik.
Hőtérképes EKG
Gyors módszer a szív vizsgálatára, néhány perc alatt felméri a szív funkcionális állapotát, számítógépes kiértékelés után a szív “képének” 3 dimenziós megjelenítésével.
A módszer lehetőséget nyújt különböző betegségek korai stádiumban való kimutatásához, pl.: artériás magas vérnyomás a szívben, szívizom-elfajulás, szívfal-megvastagodás, szívelégtelenség, kóros véráramlási minták, oxigénhiány miatt kifejlődött szívbetegség, szívizom-meszesedést okozó régi szívinfarktus.
Klasszikus belgyógyászat
A személyes és családi anamnézis felvétele után részletes belgyógyászati vizsgálat, illetve státusz felvétele. Belgyógyász szakorvos által megtörténik az egyes vizsgálatok kielemzése, kiértékelése, illetve az integrált medicina alkalmazásával a terápiás javaslatok összefoglalása.
Non-invazív véranalízis
A készülék a megszokott (vizelet-vérkép) laboratóriumi paramétereken messze túlmutató vizsgálati spektrumot ölel fel, ráadásul az alap paraméterek mellett azok értelmezését és a tényleges élettani folyamatok megértését segítő eredményekkel is szolgál. Hőmérsékletméréses módszerrel élő vért vizsgálunk, a test biológiailag aktív pontjaira helyezett elektródák segítségével. A vizsgálat többek között a máj- és emésztőenzimeket, a különböző szervek vérellátását, néhány hormonszintet, a vér alakos elemeit, vérgázparamétereket, vesefunkciókat, tüdő- és keringési mutatókat nézi.
Pulzusdiagnosztika
A vizsgálat 300 EKG-leütés alatt a bioritmus (idegrendszer) általános állapotát méri, képet kaphatunk továbbá a szervezetünk biológiai életkoráról, a napi aktuális energiaszintről, az energiatermelésről és -felhasználásról, a folyadékháztartásról, az emésztés-felszívódás arányáról, az alvás minőségéről, a stressz-szintről, illetve a szervezet stresszadaptációs képességéről. A vegetatív ritmus szabályozása meghatározza például az emésztés hatékonyságát, működését, de alapvetően meghatározza minden szervrendszerünk működésének ritmusát, és összehangolja azok működését.
A módszer nagyon jól használható a mindennapokban akár aktuális kihívások, élethelyzetek gyors elemzésére, és, hogy ezek a hatások mennyire befolyásolják saját belső ritmusunkat.
Egy esetleges sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban is hasznos lehet, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, folyamatában lehet követni annak hatását.