Masszázs

Lazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájdalmat. Az anyagcsere fokozódásával a test salakanyagai gyorsabban távoznak, helyi vérbőséget okozva, fokozódik a vérkeringés, javítja az emésztést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stresszt.
A gerincszelvények (csigolyák) és a belső szerveink között igen szoros a kapcsolat: mivel a beidegzés itt zonális, ezért a csigolyák elcsúszása vagy a gerincből kilépő ideg nyomás alá kerülése a belső szervek működésnek elváltozásához vezethet.
A gyógymasszázs mind az alkalmazás technológiájában, mind helyében különbözik a többi masszázstól. Leggyakoribb alkalmazási területei a mozgásszervi panaszok, ízületi és reumatikus jellegű problémák, valamint sportsérülések, /húzódások, rándulás, illetve rehabilitáció. Emellett ajánlott derékfájdalmak és érszűkületes, visszeres láb kezeléséhez, mivel serkenti a láb vérellátását.
A masszás rendszeres alkalmazásával a visszerek halványodhatnak.
A narancsbőr a zsírsejtek bőr alatti megnagyobbodása miatt alakul ki.
A zsírsejtek az anyagcsere végtermékeivel vannak tele, melyek nem képesek kiürülni a szervezetből. Normális esetben kiürülésük a nyirokrendszeren keresztül történik, ez azonban gyakran nem történik meg maradéktalanul. A nyirok az izmok összehúzódásának hatására áramlik a szervezetben, olyan saját pumpával, mint a szív, nem rendelkezik. Az izmok akkor tudják a felesleges anyagokat a nyirokérbe továbbítani, ha a környező kötőszövetek feszesek, így megfelelő ellentartást biztosítanak. A kötőszövet azonban sok esetben túl gyenge, így az izompumpa nem működik megfelelően, nyirokpangás lép fel, salakanyag halmozódik fel és kialakul a narancsbőr. Megoldás a narancsbőr ellen
A vérellátást fokozni, a nyirokrendszer működését serkenteni kell. A pangó nyirokfolyadékot a nyirokerekbe kell juttatni, hogy a salakanyagok kiürülhessenek. A nyirokkeringés mechanikus nyomó és masszírozó technikával helyreállítható. A masszőr nyirokmasszázs-technikával a sejtekből a kisebb nyirokerekbe, majd onnan a nagyobb gyűjtőerekbe továbbítja a salakanyagot, ezáltal elősegítve a szervezet öntisztulását.

Cellulit, narancsbőr kezelés
Javasolt: 10-15 alkalom. Egy kezelés 30 – 60 perces.

Kezdetben heti 3, majd heti 2 alkalom a megfelelő hatás elérése érdekében.
Ellenjavallat: láz, trombózis, vérzékenység, fertőző betegség.

Mivel lehet elősegíteni a kezelés hatásosságát?

Mozogjunk minimum napi egy órát! (fussunk, ússzunk, kerékpározzunk, hétvégente kiránduljunk, stb. kinek mire van lehetősége és kedve) a mozgás intenzitásától függően a zsírégetés 15 – 25 perc után indul be. A lényeg itt nem a fogyáson van, hanem azon, hogy mozgásunkkal elősegítjük a nyirokkeringést.

Az emésztés rendbetétele, rendszeres, rostdús táplálkozás: pl. nyers zöldségek, párolt fehér húsok (hal, csirke, stb.). Napi 1,5 – 2 l folyadék (a legjobb a nem túl magas ásványianyag-tartalmú szénsavmentes ásványvíz) bevitele.
Kerüljük a következő ételek fogyasztását: csokoládé, mogyoró, szénhidrátok, zsíros ételek, szeszes italok, mértéktelen fűszerezés, kóla, kávé mértéktelen fogyasztása.

A láb központi kapcsolóhelyet jelent, ahol az egész emberi szervezetben távolhatást érhetünk el. Az aktív zónák ingerlésével a testünkbe áramló életenergiákra hatunk. Serkentjük a vérkeringést az anyagcserét, a nyirokkeringést. Lazító testi-lelki felfrissülés!