Tudatosan - Egészségesen - Természetesen
Telefon +36 70/778-0902

Komplex szűrővizsgálat

Komplex szűrővizsgálat

A szervezet diszharmóniájának feltárása a VitaHelp Komplex Szűrővizsgálata segítségével történik. Ez egy olyan egyedi, innovatív diagnosztikai eljárássor, amelynek célja, hogy feltérképezze testünket
és lelkünket, ezáltal teljes körű képet adhasson szervezetünk aktuális állapotáról. A 3 órás felmérés során olyan rejtett vagy kialakulóban lévő betegségekre is rá lehet mutatni, amelyek tünetei (még) nem feltétlenül jelentkeznek problémaként. A vizsgálat végén, az eredmények kiértékelése, megbeszélése során javaslatot teszünk azokra az életmódbeli változtatásokra, különböző fizikai, mentális és biológiai terápiákra, kezelésekre, amelyek igény és lehetőség szerinti gyorsasággal, személyre szabottan kiutat mutathatnak a betegségből, problémából.

A Komplex Szűrővizsgálat elemei:

Artériás érvizsgálat
Az arteriográf nevű készülék egy magyar fejlesztés, mellyel az erek állapotát vizsgáljuk. Segítségével még abban a fázisban diagnosztizálható a kialakuló betegség, amikor a komolyabb egészségi problémák (pl. érelmeszesedés, érszűkület, szívinfarktus, agyvérzés) még megelőzhetőek. Értékes információkat kaphatunk az érfalban lévő sejtek működéséről, valamint az aorta rugalmasságáról. Maga a vizsgálat pár perc alatt elvégezhető, fájdalommentes, a vérnyomásméréshez hasonlít. A mérés 30 éves életkor felett mindenkinek javasolt, közülük is különösen annak, aki:

  • stresszes körülmények között él és dolgozik,
  • túlsúlyos,
  • dohányzik,
  • magas vérnyomása van,
  • magas a koleszterin- és/vagy a trigliceridszintje,
  • cukorbeteg, vesebeteg,
  • családjában előfordult magas vérnyomás, szívbetegség vagy cukorbetegség,
  • változó korban van,
  • bármilyen érbetegséggel összefüggő panasza van,
  • váratlanul memóriazavara kezdődik.
Biofeedback
Amikor egy szerv vagy szervrendszer megbetegszik, megváltozik az elektromágneses tevékenysége: az egészséges és fiziológiailag normális rezgésszámokon kívül olyan kóros hullámokat kezd kibocsátani, amelyek nemcsak az adott szerv, hanem az egész szervezet működését gyengítik. A vizsgálattal mód nyílik a szervezetben kialakult, minimális, még alig észlelhető eltérések kimutatására, amelyek a későbbi, súlyosabb elváltozások előjelei, esetleg kiinduló okai lehetnek. Segítségével feltérképezhetjük a szervezettel kapcsolatban álló környezeti allergének, toxikus anyagok, környezeti ártalmak hatásait, valamint a szervezet aktuális vitamin-, ásványianyag- és aminosav-ellátottságát.
EIS (Electro Interstitial Scan) – A sejtközötti tér vizsgálata
A módszer egyedülálló módon ad információt a sejten kívüli és sejten belüli terek állapotáról és az azokban zajló élettani folyamatokról. A műszer lehetővé teszi, hogy egy három perces eljárással képet kapjunk a szervezet aktuális állapotáról.
Információt nyújt például a szív, a vesék, a tüdő, a máj, a hasnyálmirigy, az emésztés, az agy vagy akár az idegrendszer funkcionális állapotáról. Áttekintést nyerhetünk a hormonszintekről, az oxidatív stresszről, a vérgázértékekről és a szervezet sav-bázis-egyensúlyáról is, valamint az esetleges rizikófaktorokról.
Hőtérképes EKG
Gyors módszer a szív vizsgálatára, néhány perc alatt felméri a szív funkcionális állapotát, számítógépes kiértékelés után a szív “képének” 3 dimenziós megjelenítésével.
A módszer lehetőséget nyújt különböző betegségek korai stádiumban való kimutatásához, pl.: artériás magas vérnyomás a szívben, szívizom-elfajulás, szívfal-megvastagodás, szívelégtelenség, kóros véráramlási minták, oxigénhiány miatt kifejlődött szívbetegség, szívizom-meszesedést okozó régi szívinfarktus.
Műszeres gerincvizsgálat
A módszer egy hazánkból elszármazott mérnök találmánya, aki a repülőgépgyártásban régóta használt technikát ültette át az orvoslásba.
Az egy csigolyatestből kilépő gerincvelői idegek testünk adott részét hálózzák be idegekkel, ezért a csigolyák elcsúszása vagy a gerincből kilépő ideg nyomás alá kerülése a belső szervek működésének zavarához vezethet. A műszer a gerinc részeit (nyaki, háti, ágyéki és keresztcsonti) külön elemzi. Ezután a terapeuta kiválasztja a korrigálandó csigolyaszelvényeket és lehetőség szerint rögtön kezeli is ezeket személyre szabott korrekciós technikával vagy egy alternatív kezelési módszerrel, például masszázzsal. Ezután a gerinc kiválasztott területeit újból fel lehet mérni, hogy a korrekció/kezelés előtti körülményeket össze lehessen hasonlítani a korrekció/kezelés utániakkal. Jól alkalmazható fejfájás, sérv, ízületi panaszok, az ún. triggerpontok kötöttsége esetén, illetve derékfájdalmak, háti panaszok, idegbecsípődés, végtagzsibbadás, izomláz kezelésére is használható.
Non-invazív véranalízis
A készülék a megszokott (vizelet-vérkép) laboratóriumi paramétereken messze túlmutató vizsgálati spektrumot ölel fel, ráadásul az alap paraméterek mellett azok értelmezését és a tényleges élettani folyamatok megértését segítő eredményekkel is szolgál. Hőmérsékletméréses módszerrel élő vért vizsgálunk, a test biológiailag aktív pontjaira helyezett elektródák segítségével. A vizsgálat többek között a máj- és emésztőenzimeket, a különböző szervek vérellátását, néhány hormonszintet, a vér alakos elemeit, vérgázparamétereket, vesefunkciókat, tüdő- és keringési mutatókat nézi.

Pulzusdiagnosztika
A vizsgálat 300 EKG-leütés alatt a bioritmus (idegrendszer) általános állapotát méri, képet kaphatunk továbbá a szervezetünk biológiai életkoráról, a napi aktuális energiaszintről, az energiatermelésről és -felhasználásról, a folyadékháztartásról, az emésztés-felszívódás arányáról, az alvás minőségéről, a stressz-szintről, illetve a szervezet stresszadaptációs képességéről. A vegetatív ritmus szabályozása meghatározza például az emésztés hatékonyságát, működését, de alapvetően meghatározza minden szervrendszerünk működésének ritmusát, és összehangolja azok működését.
A módszer nagyon jól használható a mindennapokban akár aktuális kihívások, élethelyzetek gyors elemzésére, és, hogy ezek a hatások mennyire befolyásolják saját belső ritmusunkat.
Egy esetleges sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban is hasznos lehet, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, folyamatában lehet követni annak hatását.

Klasszikus belgyógyászat
A személyes és családi anamnézis felvétele után részletes belgyógyászati vizsgálat, illetve státusz felvétele. Belgyógyász szakorvos által megtörténik az egyes vizsgálatok kielemzése, kiértékelése, illetve az integrált medicina alkalmazásával a terápiás javaslatok összefoglalása.