BEMER-terápia

A BEMER-terápia a hajszálerek keringését, azaz a mikrokeringést stimulálja, ezáltal a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválódik és támogatást kapnak a fontos szabályozási folyamatok is. A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan legfontosabb része: ellátja a szöveteket és a szerveket oxigénnel és tápanyagokkal, gondoskodik az anyagcsere-végtermékek elszállításáról és az immunrendszer aktiválásáról. A korlátozott vagy zavart mikrokeringés következtében a sejtek gyorsabban öregszenek, ami akár a rossz közérzet (hangulati zavar) és betegség oka lehet.
A BEMER-készülék pulzáló elektromágneses tér segítségével juttatja a szövetekbe az ún. BEMER-jelimpulzust, amely ott kaszkádfolyamatokat indít el. A jelentős, hosszú távú hatás a maximumát a terápiát követő egy órán belül éri el és (mérésekkel alátámasztottan) több mint 72 órán keresztül kifejti hatását.
A BEMER-szignál bizonyítottan stimulálja az immunrendszer működését, jótékonyan befolyásolja a fehérjeszintézist és segít az oxidációs egyensúly irányításában.
A BEMER-alvóprogram az alvási fázisban történő testi szabályozási és regenerációs folyamatokat jelentősen befolyásolja, több mélyalvási periódust biztosít, a szervezet anyagcseretermékeinek kiválasztását javítja, a fertőzésekre való hajlamot csökkenti, stimulálja a regeneratív és helyreállító folyamatokat.
A BEMER-terápia az összerek 74%-át jelentő hajszálerekben valódi, dokumentált, hatástani tanulmányokkal igazolt módon hosszú távon képes a keringést befolyásolni. Más fizioterápia vagy gyógyszeres terápia nem ismert a BEMERen kívül, mely hosszabb távon képes lenne befolyásolni a hajszálerek rugalmas érfalmozgását!
A BEMER beültetett pacemakerek, defibrillátorok, inzulinpumpák, beültetett protézisek, valamint várandósság esetén is alkalmazható, illetve több vizsgálattal is bizonyított módon használható a daganatos megbetegedések kezelésében, illetve daganatos betegek fizioterápiás kezelésében.