Allergiás problémák

Allergiás problémák hatékony megoldása

„Tavaly áprilisban egyik napról a másikra rettenetes tünetek jelentkeztek rajtam: fájdalmas köhögésrohamok, víz-szerű orrfolyás, az egész testemen viszkető, az arcomon pedig apró vágás-szerű, fájdalmas kiütések voltak, melyekhez erős alhasi fájdalom is társul. Ekkor még Skandináviában éltem. Azonnal vér-alapú allergia tesztet csináltak, de miután semmit sem mutatott ki, tüneti kezeléssel 3 hét alatt enyhítettek a problémáimon, és elkönyvelték valamiféle egyszeri ételmérgezésnek. Erős szteroidos kenőcsöt, hasonló hatóanyagú gyógyszert és inhalálót kaptam. 2005 nyarán egy rövid ideig már produkáltam allergia-tüneteket.

Ekkor Magyarországon is csináltak már allergia-tesztet, de csak annyit sikerült kimutatniuk, hogy enyhe mértékben túlérzékeny vagyok a háztartási porra. Miután a krónikus köhögésem megmaradt, és a magyarországi nyaralásra megérkezvén a szemviszketős-orrfolyós tünetek is állandósultak, felkerestem a VitaHelp Integratív Egészségközpontot, és kértem egy teljes körű szűrővizsgálatot.
Sajnos az eredményeim kétségbeejtőek voltak, azonnal alhasi ultrahangra utaltak, majd onnan gyomor- és béltükrözésre, illetve vércsepp-analízisre.

Nagyon komoly kezelés kezdődött el. Először 8-10 féle készítményt kellett szednem napi rendszerességgel. Három havonta újabb felmérés tesztelte az eredményeket, amelyek lassan, de biztosan vezettek a teljes gyógyuláshoz. Meg kellett értenem, hogy az allergia oka nem maga az allergén: a pollen, a parlagfű, a fémek és még sok más, hanem a szervezet immunrendszerének megbetegedése. A szervezet harmóniájának megbomlása pedig különböző lelki és fizikai okokra vezethetők vissza. Ezek feltérképezésében és kezelésében voltak segítségemre a VitaHelp szakemberei, akiknek ezúton is köszönöm a visszanyert egészségemet.
A folyamat hosszú volt, de nagyon is megérte ez a nyolc hónapos küzdelem. Boldogan kijelenthetem, hogy most, a legnagyobb pollenszezonban is hónapok óta teljesen tünetmentes vagyok, bármit ehetek, ihatok és remélem, ez így is marad örökre.”